RADONJIĆ ZADOVOLJAN: Igrali smo bolju odbranu nego u prvom meču, ali...
Foto: Saša Pavlić

Reakcija iz Moskve

RADONJIĆ ZADOVOLJAN: Igrali smo bolju odbranu nego u prvom meču, ali...

Košarka -

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je zadovoljan igrom svojih košarkaša u porazu od CSKA u četvrtfinalu Evrolige i ocenio je da je tim igrao još bolje u odbrani nego u prvom meču.

"Igrali smo još bolju odbranu nego u prvoj utakmici. Uspeli smo da zadržimo CSKA na još manje poena, a oni imaju najbolji napad u Evroligi. Od početka smo igrali dobro, kvalitetno i pametno. Imali smo ofanzivnih problema u trećoj četvrtini, ali smo uspeli da uđemo u dramatičnu završnicu i imali smo posed za pobedu", rekao je Radonjić za sajt Evrolige. CSKA je pobedio sa 77:76 i tako poveo sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige. "Još jednom smo se pokazali u dobrom svetlu u Evroligi. Probaćemo da u Beogradu pružimo maksimum", kazao je trener Zvezde. Zvezda je imala 19 sekundi za poslednji napad, ali Stefanu Joviću su dosudjeni koraci pri ulazu. "Jović je dobio loptu u poslednjem posedu jer je bio raspoložen i postizao je poene kad je bilo važno pre toga. Logično je bilo da on dobije loptu. Odigrao je izuzetnu utakmicu", rekao je Radonjić.

Marko Simonović rekao je da će tim pružiti sve od sebe u trećem meču.

"Mislim da smo odigrali dobru utakmicu. U stvari, dve dobre utakmice protiv jednog od najboljih evropskih timova. Imali smo napad za pobedu. Serija se seli u Beograd i daćemo sve od sebe da odigramo još jednu dobru utakmicu. Mislim da ćemo imati šanse, ali šta god da se desi, mi smo svoj posao u Evroligi uradili ove sezone", rekao je Simonović.

Trener CSKA Dimitris Itudis bio je jako zadovoljan pobedom.

"Ponosan sam na svoj tim. Imamo tim. Ovo je plej-of. Ljudi koji igraju odredjene minute u uzastopnim utakmicama neće uvek igrati najbolje što mogu, ali treba više igrača da iskoče i da budu na nivou. To sam rekao pre prve utakmice, a to smo danas imali i ponosan sam na to. Ovo je sjajna lekcija", rekao je Itudis.

"Niko nije rekao da ćemo se prošetati kroz ovu seriju. Osećam veliko poštovanje prema protivničkim trenerima, igračima i protivničkim timovima uopšte", rekao je Itudis.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track