REVOLUCIJA U NBA: Divac dovodi Ledi Medžika za trenera?
Foto: Zorana Jevt

Srbin povlači potez koji će napraviti pometnju

REVOLUCIJA U NBA: Divac dovodi Ledi Medžika za trenera?

Košarka -
Sakramento Kings, čiji je menadžer Vlade, mogao bi da postane prvi tim u istoriji lige sa ženom na osetljivoj poziciji šefa stručnog štaba

Sakramento Kings bi uskoro mogao da postane prvi tim u istoriji NBA lige čiji je glavni trener žena! Naravno, ako se s tim složi potpredsednik i menadžer kluba Vlade Divac.Vlasnik Kingsa Vivek Ranadiv nije zadovoljan rezultatima u dosadašnjem toku sezone (skor 5-10) i uveliko se razmišlja o smeni trenera Džordža Karla. Ranadiv želi da postigne nešto po čemu će biti upamćen, pa tako za šefa stručnog štaba namerava da postavi Nensi Liberman, koja je jedna od dve žene u NBA koja trenutno vrši funkciju pomoćnog trenera.Nensi, koja je članica Kuće slavnih, u Sakramento je stigla upravo na poziv Divca. Ženski Medžik, kako su je svojevremeno prozvali zbog sjajnih poteza na parketu, po završetku igračke karijere posvetila se trenerskom poslu i predvodila je Detroit Šoks u WNBA, a kasnije postala prvi trener muškog profesionalnog tima - sedela je na klupi Teksas Ledžendsa u razvojnoj NBA ligi dve godine. Divac joj je dao priliku da asistira Džordžu Karlu u Sakramentu, a sada ima veliku šansu da napravi korak više i da ispiše novu stranicu u istoriji svetske košarke.Međutim, problem je u tome što se Vlade Divac trenutno lomi između Nensi i Korlisa Vilijamsona, nekadašnjeg saigrača iz Kingsa, koji takođe radi kao asistent.

Beki kod BobijaSAMO DVE ŽENE U NBAPored Nensi, u celoj NBA ligi postoji još samo jedna žena koja radi u stručnom štabu nekog od timova. Beki Hemon je pomoćni trener San Antonio Sparsa, gde igra Bobi Marjanović, a doveo ju je trener srpskog porekla Greg Popović, pa se može reći da naši ljudi popravljaju situaciju kada je reč o polnoj ravnopravnosti u NBA.

BiznismenVLADE PRODAO KUĆU U LA ZA 2,7 MILIONA DOLARA!Divac je letos prodao velelepnu vilu u Los Anđelesu za 2,7 miliona dolara u luksuznom delu Pacifik Palisejdsa. On je kuću procenio na 3,25 miliona dolara, ali je pristao na smanjenje cene. Ova fantastična nekretnina na tri sprata ima 407 metara kvadratnih i ogromnu terasu sa spektakularnim pogledom na Tihi okean.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track