Saša Obradović: Samo da nas Zvezda ne pregazi!
Foto: Sas

Povratak na mesto uspeha

Saša Obradović: Samo da nas Zvezda ne pregazi!

Košarka -
Legenda Crvene zvezde, a sad trener berlinske Albe, na svoj 46. rođendan gostuje na utakmici 5. kola Top 16 faze Evrolige

Doneo je 1993. godine Zvezdi prvu titulu posle 21 godine posta i upisao svoje ime u istoriju kluba s Malog Kalemegdana. Košarkaški put naveo je Sašu Obradovića u Pionir na duel protiv crveno-belih, i to baš na dan kad je rođen (20.45, SK 1).Dočekali smo ga na beogradskom aerodromu.- Lepo je što sam u Beogradu i što ću videti familiju, ali nije lepo što igram protiv Zvezde, i to prvi put. Malo su mi pomešane emocije usled koreknosti prema timu u kojem radim - izjavio je Obradović za Kurir.Njegove sledeće reči mogu se protumačiti kao prebacivanje pritiska na Zvezdu, ali i dokaz koliko voli crveno-bele.- Šta bi bio uspeh u Pioniru? Možda da ne izgubimo s prevelikom razlikom, pa da posle možemo da proslavimo rođendan (smeh).Impresivno - reč koja najbolje opisuje igru Albe u ovoj sezoni. Četvrtfinale Evrolige uopšte nije daleko...- Lepo je to što nas stavljaju u ulogu tima koji može da uđe u Top 8, ali isto tako ne bi trebalo zaboraviti da su nas svi pred početak druge faze stavili u ulogu autsajdera, što smatram da ipak jesmo. Pobedili smo dva velika tima, to je veliki plus, ali za nas je plasman u Top 16 uspeh i svaka pobeda je velika kao kuća.Navijači Zvezde i Saša Obradović imaju neraskidivu vezu, bez obzira na to što će večeras biti rivali.Očekujem lep doček. Nadam se da će biti dobri prema meni - uz osmeh je poručio Obradović.

Poštuje rivalaRADONJIĆ: IDEMO PO PRVU POBEDUTrener Crvene zvezde Dejan Radonjić očekuje da njegovi izabranici potvrde pobednički karakter koji su pokazali u Podgorici.- Alba ima dobre izglede za plasman u četvrtfinale. Saša Obradović ih izuzetno dobro vodi. Čeka nas težak meč, moramo da odigramo dobru utakmicu ako hoćemo da ostvarimo ideju, a to je prva pobeda u Top 16 fazi Evrolige - poručio je Radonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track