SKANDAL: Srpkinje dobile keramičke, a ne zlatne medalje!

Srpskim košarkašicama uvaljena škart odličja

SKANDAL: Srpkinje dobile keramičke, a ne zlatne medalje!

Košarka -
Izgledaju drugačije u odnosu na sve koje sam do sada video, imaju neku keramiku oko malog zlatnog dela, razočaran je predsednik KSS

Sramota! Krvavo su se srpske devojke borile dva meseca za evropsko zlato, a umesto toga su dobile neke smešne - keramičke medalje!Sam potez predsednika Košarkaškog saveza Srbije Dragana Đilasa, koji je, kada je video medalje, odlučio da devojkama kupi zlatne lančiće, dovoljno govori o nekvalitetu odličja koja su pravili Mađari i Rumuni kao domaćini Evropskog prvenstva.

Nosiće medalje na procenu... Srpske košarkašice
Nosiće medalje na procenu... Srpske košarkašice

Mađari štedeli- Izgledaju drugačije od onih koje sam do sada viđao ili u odnosu na one sa Svetskog prvenstva u Španiji. Imaju neku keramiku oko srednjeg žutog, „zlatnog“ dela - rekao je Dragan Đilas.Na pitanje da li će se Srbija žaliti u FIBA, predsednik srpskog saveza odgovorio je odrečno:- Nećemo. To sve govori o njima.Devojkama se takođe nisu svidele medalje.- Mnogo lepše i sjajnije medalje sam dobijala u mlađim kategorijama. Ove su baš nekako čudne. Sramota da je ovo nagrada za titulu evropskog prvaka - istakla je Dajana Butulija.Oštra je bila i Milica Dabović, predvodnica ove zlatne generacije srpskih košarkšica. Gostujući u „Bulevaru“ na B92 nije krila razočaranje dobijenim medaljama.- Nisu zlatne, nego keramičke - rekla je Milica, koja planira da odličje odnese na procenu.

E ovo je zlato... Špankinje, prethodne šampionke Evrope. Foto: FIBA
E ovo je zlato... Špankinje, prethodne šampionke Evrope. Foto: FIBA

FIBA omanula u kontroliMedalja sa velikog evropskog ili svetskog takmičenja predstavlja životnu uspomenu koja ima određenu vrednost. Tako bi barem trebalo da bude. Izgleda da su FIBA i organizatori Evropskog prvenstva rešili da uštede na medaljama. Sramota!

Poklon od predsednikaĐILAS LANČIĆIMA NADOKNADIO ZLATO KOŠARKAŠICAMAPre polaska u Mađarsku od predsednika Saveza devojke su dobile specijalne šolje koje kada se napune tečnošću prikazuju njihov lik. Čim je stigao u Mađarsku, Ðilas je igračicama darovao balone sa brojevima koje nose na dresovima. Već se zna da su ih posle velike pobede u polufinalu čekale i krune, a dan posle finala zbog očajnih medalja Ðilas je poklonio igračicama i zlatne lančiće. Pet poklona. Kraljice su to i zaslužile!

SramotaŠTA SU SVE DOŽIVELE U MAĐARSKOJKošarkašice u hotelu „Park in“ dočekale trokrevetne i četvorokrevete sobe, pa su tako i pojedini treneri morali da budu cimeri s igračicamaU pojedinim dvokrevetnim sobama čak je nedostajao i drugi krevet?! Da ne govorimo o tome što nisu imali ni internet, to je već „luksuz“.Za put iz Đera u Budimpeštu organizator je našoj reprezentaciji namenio autobus poput onog iz filma „Ko to tamo peva“Prilikom intoniranja himne na pobedničkom postolju podignuta zastava Srbije bez grba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track