SVETSKA FACA: Kakav Murinjo, moje ime je Željko Obradović
Foto: Profimedia

Turci uporedili Obradovića sa slavnim Portugalcem

SVETSKA FACA: Kakav Murinjo, moje ime je Željko Obradović

Košarka -

Na pohvalu da je košarkaški Murinjo, naš trener izazvao aplauz novinara u Istanbulu rekavši da je on ipak ponosan na svoje ime

Jedan turski novinar pokušao je uporedi najtrofejnijeg evropskog košarkaškog trenera Željka Obradovića sa Žozeom Murinjom, ali Žoc mu je brzo „spustio“.- Ovde u Turskoj kažu da ste košarkaški Murinjo, šta kažete na to? - glasilo je pitanje na konferenciji za medije, a srpski stručnjak je imao spreman odgovor:Svi ga cene - Zovem se Željko Obradović i veoma sam srećan zbog toga!Potom su halom odjeknuli smeh i aplauz.Iako je fudbal u Turskoj i ostatku Evrope daleko popularniji od košarke, Žoze Murinjo će morati još dugo da greje klupu da bi bar donekle stigao Obradovića. A verovatno to nikad neće uspeti jer je trener Fenerbahčea osam puta bio klupski šampion Evrope, dok je to Portugalcu pošlo za rukom dvaput. Ipak, Žoze je mnogo popularniji s obzirom na to da je njegov sport „najvažnija sporedna stvar na svetu“. Međutim, navijači Fenera na Tviteru su na Željkovoj strani, a jedan komentar možda baca najbolje svetlo na sve to.Novi izazov- Pre bi Murinjo mogao da bude košarkaški Obradović - smatra jedan fan.Željko ima realne šanse da se i deveti put popne na krov Evrope i tamo prvi put dovede Fenerbahče, koji postoji 97 godina.- Fajnal-for je jedan od glavnih razloga što smo i ove godine tako jedinstveni, kako u timu tako i odnosu s navijačima. Igrati pred njima je velika stvar za nas i prava privilegija - rekao je Obradović.

Fajnal-forFENER GRABI KA TITULI EVROLIGEFenerbahče našeg Željka Obradovića grabi ka tituli evropskog šampiona. Po plasmanu na fajnal-for Evrolige Turci važe za favorita, a rival u polufinalu biće im Laboral Kuća.Završni turnir Evrolige igraće se od 13. do 15. maja u Berlinu. Poznato je da će u polufinalu, osim Fenera i Kuće, igrati još i CSKA i Lokomotiva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track