SVI U ŠUMICE: Košarkašice Srbije u petak igraju protiv Kine
Foto: Kosarka24.rs

Pripreme za Evropsko prvenstvo

SVI U ŠUMICE: Košarkašice Srbije u petak igraju protiv Kine

Košarka -
Utakmice protiv reprezentacije Kine nam dolaze u pravo vreme. Ne postoji u ovom trenutku bolji protivnik protiv koga možemo da proverimo koliko smo napredovale i na čemu još moramo da radimo, rekla je Maljkovićeva

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije započela je u Beogradu poslednju fazu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo koje će se od 11. do 28. juna održati u Mađarskoj i Rumuniji.

U sklopu priprema u petak od 20 sati srpske gracije odigraće utakmicu protiv selekcije Kine, a selektor Marina Maljković pozvala je navijače da ispune dvoranu "Šumice"."Utakmice protiv reprezentacije Kine nam dolaze u pravo vreme. Ne postoji u ovom trenutku bolji protivnik protiv koga možemo da proverimo koliko smo napredovale i na čemu još moramo da radimo. Kina je fizički veoma dominantna reprezentacija. Prejake su pogotovo na centarskim pozicijama. Mi smo spremili neke taktičke varijante i videćemo koliko su naše devojke spremne da to sprovedu na terenu", rekla je Maljković.Kina je vrlo ozbiljno pristupila prijateljskim duelima Reprezentaciju koja je peta na svetu, predstavlja izuzetno brojna delegacija."Od početka priprema igrale smo na Zlatiboru, pa u Vršcu i sada dolazimo do Beograda. Mislim da će ovo biti dve vredne utakmice za gledanje. Pozivam publiku da dođe u 'Šumice' i u petak i u nedelju, jer bi nam podrška sa tribina mnogo značila", ističe Marina Maljković.Prvi duel Srbije i Kine na programu je u petak u 20 časova, a druge se igra u nedelju u isto vreme uz direktan prenos na RTS-u.

Ulaz u dvoranu Šumice biće slobodan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track