TO JE LJUBAV PREMA KOŠARCI: Meč na Filipinima gledalo više od 52.000 ljudi

Zanimljivosti

TO JE LJUBAV PREMA KOŠARCI: Meč na Filipinima gledalo više od 52.000 ljudi

Košarka -
U nacionalnoj areni okuipilo se 52.612 navijača, čime je ubedljivo oboren prethodni rekord po broju navijača na jednoj utakmici u toj zemlji - 24.883

Poslednje tri decenije košarka je na Filipinima u stalnoj ekspanziji, a koliko se taj sport voli u toj zemlji, najbolje će ilustrovati podatak da se na prvom meču nove sezone u Areni Filipini okupilo se čak 52.612 gledalaca, što je novi nacionalni rekord.

“Ostao sam bez reči. Pre nekoliko meseci pitali smo se da li ćemo moći da napunimo dvoranu. Ovo je najveća sala na svetu, ali uspeli smo“, rekao je predsednik Košarkaške asocijacije Filipina Patrik Gregorio.

Prethodna rekordna poseta bila je na odlučujućoj, sedmoj utakmici polufinala plej-ofa prošle godine između Džinepre i San Mig Kofija – tada je na tribinama bilo 24.883 gledalaca.

“Ovo je savršena priča za 40-godišnjicu nacionalnog Saveza. Moramo da pokažemo našim prethodnicima da ćemo nastaviti da se brinemo o PBA – 1975. je bilo devet timova, sada ih je 12 i moramo da nastavimo da se trudimo kako bi ih bilo još više“, dodao je Gregorio.

http://www.youtube.com/watch?v=6i5l9i9YZv0

Na otvaranju sezone ekipa KIA Sorentos, koju sa klupe predvodi legendarni bokser Mani Pakjao, savladala je ekipu Blekvoter Elit sa 80:66. Pakjao je inače igrač/trener i na terenu je proveo skoro sedam minuta.

Filipini su učestvovali na poslednjem Svetskom kupu u Španiji, a temelje te reprezentacije udario je srpski trener Rajko Toroman, danas selektor Jordana, a lane trener IMT-a, Vojvodine, Spartaka, Radničkog, Irana...

http://www.youtube.com/watch?v=tDC1FE9xkag

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track