UBLJANI NA DOBROM PUTU: Košarkaši Mladosti 014 u prvoj sezoni otišli u viši rang
Foto: Kurir

Može i bez novca

UBLJANI NA DOBROM PUTU: Košarkaši Mladosti 014 u prvoj sezoni otišli u viši rang

Košarka -
Ekipa mahom sastavljena od igrača rođenih 1997. i 1998. godine želi da i naredne sezone nastavi sa napretkom

Košarkaši Mladosti 014 sa Uba su za samo godinu dana preskočili rang takmičenja i plasirali se u Drugu srpsku ligu grupa "Zapad"

"Ovo je ogroman uspeh posebno štio je većina igrača rođena 1997. i 1998. godine. Nas nekoliko je tu da podržimo tim i učimnimo ga boljim", rekao je kapiten tima Đorđe Vasiljević. Vladimir Urošević se kao trener treći put plasirao u viši rang. Dva puta sa Ubom i sada sa timom Mladosti 014 čiji je i predsednik.

"Klub je postavljen na entuzijazmu nekoliko roditelja i dece, koja su došla iz Uba. Nismo imali seniorski tim, ali nam je trener Borislav Džaković savetima pomogao da selektiramo tim u kojem Marko Ljubojević i Milan Ljubas, odskaču kvalitetom. Oni su tu da pomognu i igraju bez novca. Klub je napravio priču sa malim ulaganjima. Izgurali smo sezonu i sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da smo uspeli, jer moramo da budimo košarku. Spali smo na Beograd, koji sam ne može da iznese taj kvalitet".

Urošević ističe da su i apetiti mladog tima sve veći.

"Nema stajanja. Moramo da radimo, dok od vrućine ne popadamo i igrači i ja. To je put da budemo još kvalitetniji i nastavimo sa napretkom", rekao je mladi trener.

Vladimir Urošević na kraju je želeći da koleginici Marini Maljković čestita zlato na Evropskom prvenstvu za košarkašice.

"Čestitam joj od sveg srca. Hvala joj na tome, što je uticala i na mene i pomogla da se napredujem".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track