CRVENO-BELIMA DOVOLJNA ČETVRTINA: Zvezda odbranom ukrotila pantere
Foto: KSS

Duel u Železniku

CRVENO-BELIMA DOVOLJNA ČETVRTINA: Zvezda odbranom ukrotila pantere

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP (91:64) zadržavši maksimalan učinak i nanevši timu iz Železnika prvi poraz u Superligi Srbije.

Utakmica je bila neizvesna samo u prvoj četvrtini kada je FMP ubacio 23 poena (23:22) a zatim je proradila Zvezdina evroligaška odbrana.

Zvezda je u drugoj četvrtini spustila FMP na 14 poena, a dala 22 i već je na poluvremenu bilo plus 10 (37:47)Sve je rešeno u trećoj četvrtini kada je furioznom odbranom Zvezda prosto preplašila “pantere” koji su dali samo 8 poena za 10 minuta a primili čak 27 pa je nakon 30 minuta Zvezda imala 45:74 velikih 29 razlike čime je ujedno i završila ovaj duel.

Poslednjih 10 minuta protekle su u pokušaju FMP-a da spasi čast i smanji razliku. Radonjić je dao priliku svim igračima da igraju a Zvezda je u jednom momentu imala i 31 poen razlike 41:82.

Najefikasniji je bio sjajni Branko Lazić koji je postigao 19 poena, dok je Marko Simonović postigao 17. Čarls Dženkins je bio jedini koji se nije upisao u listu strelaca.

Dvocifreni u ekipi iz Železnika bio je Džona Bolden sa deset poena.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su njegovi košarkaši pravili mnogo grešaka na početku utakmice sa FMP-om, ali da su se poboljšavali kako je utakmica odmicala i zasluženo pobedili."Pravili smo mnogo grešaka na početku, poremetili su nas svojom čvrstinom, željom, trudom i energijom. Kako je vreme odmicalo, naše konture su bile vidljivije, postepeno smo povećavali razliku i pobedili", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice u Železniku."FMP je odlično počeo Super ligu i ostvario dve velike pobede. Bili su motivisani, uostalom kao i svi protiv nas", kazao je Radonjić

Košarkaš crveno-belih Marko Simonović je rekao da je njegova ekipa dobro igrala i zasluženo pobedila.

"Igrali smo dobro, kao i oni pogotovo u prvom poluvremenu. Znali smo da nas čeka teška utakmica protiv jake ekipe. Jako smo ušli, u drugom poluvremenu ih skroz slomili i jakom odbranom zasluženo pobedili", rekao je Simonović.

Trener FMP-a Dušan Alimpijević bio je ljut na pojedine svoje igrače posle poraza.

"Sportski je nadati se protiv svakoga, pa i Zvezde, ali niko normalan ne ulazi u utakmicu sa očekivanjem da će pobediti Zvezdu. Moram da priznam da se nisam nadao da će pojedincima u mojoj ekipi nedostajati motiv da se bori i da ovo ne igleda tako ružno kako je izgledalo. Kasnije ćemo se pozabaviti tim stvarima", kazao je Alimpijević.

Kapiten FMP-a Filip Čović rekao je da ga je sramota posle utakmice.

"Posle prvog poluvremena, kao da je druga ekipa izašla na parket, što se nikome ne sviđa. Malo me je sramota posle ove utakmice, iako je protivnik zasluženo trebalo da bude među osam u Evroligi. Nismo uradili ono što nam je bio cilj", rekao je Čović.

Prva četvrtina

FMP je poveo sa 3:0, a Dangubić je upisao prve poene za Zvezdu.Tim iz Železnika je bolje počeo meč i posle trojke Čovića poveo 8:2.Potom je Zvezda zaigrala nešto bolje, stigla do 10:10, ali su domaći mini serijom od 4:0, sprečili prvo vođstvo gostiju.

Crvena zvezda je prvi put povela u poslednjem minutu prvog kvartala kada je Simonović pogodio trojku za 22:21. Prvi deo igre ipak je završen vođstvom FMP-a 23:22.

Druga četvrtina

Igralo se koš za koš, iako je FMP opet krenuo serijom 6:0, pre nego što su Dion Tompson i Marko Simonović, svojom drugom trojkom, doneli crveno-belima novi preokret – 29:32.

Zvezda je posle toga, prevashodno zahvaljujući skoku u napadu i odličnoj roli Diona Tompsona uspela da podigne razliku, pa je poluvreme okončano vođstvom tima trenera Dejana Radonjića 47:37. To je rezultat poluvremena u kojem je izvedeno čak 31 slobodno bacanje.Treća četvrtina

Na početku treće četvrtine igra FMP se u potpunosti “raspala“, a crveno-beli su udvostručili prednost od durgog poluvremena i sredinom tog kvartala imali “plus“ 20. Kolika je loša igra tima iz Železnika govori podatak da su za šest minuta igre treće deonice ubacili samo četiri poena.

Zvezda je snažnom odbranom napravila ključnu razliku, tako da pred poslednju četvrtinu dilema oko pobednika ne postoji. Četvrta četvrtina

U poslednjem kvartalu u tim Zvezde ušao je Petar Rakićević. Odmah potom je Marko Simonović pogodio trojku iz teške pozicijie i uz poene Nemanje Dangubića Zvezda je stigla do plus 32 (81:49).

Tok meča

I Zvezda i FMP su na početku domećeg šampionata ostvarili po dve pobede.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da očekuje težak meč.

"Očekuje nas utakmica sa ekipom FMP-a koja je na startu Super lige zabeležila dve ubedljive pobede protiv Mega Leksa i ekipe Vršca, koja je bila prva u srpskoj ligi, kao gost... I u ovaj meč ulazimo bez Stefana Jovića koji i dalje nije u trenažnom procesu sa ekipom. Ostali igrači će biti u timu i dati sve od sebe, uprkos opterećenjima lakših povreda koje i dalje imamo", rekao je Radonjić za sajt kluba.

"Očekujem veoma težak meč i izuzetno motivisanog protivnika", dodao je Radonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track