(VIDEO) LAGANO DO 20:0: Zvezda preslišala Solnok i nastavila rekordan niz
Foto: Sasa Pavlic

ABA LIGA

(VIDEO) LAGANO DO 20:0: Zvezda preslišala Solnok i nastavila rekordan niz

Košarka -
Najefikasniji u beogradskom klubu bio je Majk Cirbes sa 13 poena, 12 je postigao Nikola Rebić, 11 Marko Tejić, dok su Čarls Dženkins, Jaka Blažič, Nikola Kalinić i Nemanja Dangubić postigli po 10

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na svom terenu Solnok sa 90:47 (15:14, 21:8, 22:8, 32:17), u 20. kolu ABA lige.

Zvezda je lako i ubedljivo zabeležila pobedu, 20. uzastopnu u regionalnom takmičenju, i to oslabljena neigranjem lakše povređenih Branka Lazića i Stefana Jovića. Solnok je doživeo 11. poraz.

Najefikasniji u beogradskom klubu bio je Majk Cirbes sa 13 poena, 12 je postigao Nikola Rebić, 11 Marko Tejić, dok su Čarls Dženkins, Jaka Blažič, Nikola Kalinić i Nemanja Dangubić postigli po 10.

Solnok je predvodio Lazerik Džons sa 16 poena.

Prva četvrtina

Do sredine uvodne četvrtine nije viđeno ni mnogo koševa, niti atraktivni potezi, ni preterano povezana igra na obe strane. Marjanović je imao polovičan učinak sa penala, kao i Dangubić, Rebić je malo nagazio liniju 6,75 metara što ga je sprečilo da ubaci prvu trojku, a onda je Dangubić ukrao loptu i iz kontre zakucao za 12:4.

Zvezda je do finiša prve deonice "prodala" čak šest loptu, a Solnok je u tim trenucima počeo da se budi i napravio seriju 1:10 za preokret (13:14) u kom su ključne bile trojke Miloševića i Lija. Da gosti ne odu sa prednošću na prvi obavezan predah pobrinuo se Cirbes zakucavanje na dodavanje Mitrovića - 15:14.

http://www.youtube.com/watch?v=XqbQblT4Hg4

Druga četvrtina

Kalinić je u drugom periodu održavao vođstvo Crvene zvezde, ali je Solnok pretio. ’Crveno-beli’ su do tada napravili veliki broj grešaka u koracima, što ih je koštalo malo većeg vođstva, ali na njihovu sreću Solnok nije uspevao to da iskoristi. Gosti su potom ušli u seriju grešaka, a Zvezda je vrlo brzo uspela da stekne šest poena prednosti posle trojke Tejića za 24:18.

Upravo ta trojka je probudila igrače Zvezde, koji su do kraja četvrtine samo povećavali prednost, koja je posle 20 minuta iznosila 14 poena. U prvom poluvremenu najbolji među ’crveno-belima’ bili su Cirbes i Tejić sa po šest poena.

Treća četvrtina

Zvezda je drugo poluvreme započela trojkom Dangubića za plus 17, a potom je održavala prednost, koja je vrlo brzo prešla 20 poena. Crveno-beli su se u pojedinim trenucima praktično poigravali sa svojim rivalom, o čemu najbolje svedoči atraktivno zakucavanje Dangubića u 25. minutu. Zvezda se tu nije zaustavila, preko Rebića, Marjanovića i Kalinića vrlo brzo je u nekoliko navrata imala i prednost od 30 poena.na kraju trećeg kvartala bilo je 58:30.

http://www.youtube.com/watch?v=DV8pNwkoUh4

Četvrta četvrtina

Raspoloženi Cirbes je očigledno inspirisan Dangubićem izveo fantastično zakucavanje, Dženkins je polagao iz kontri, Tejić i Rebić sa linije za slobodna bacanja i u 34. minutu je bilo 70:34. Prednost je rasla iz minuta u minut, a razigrali su se crveno-beli "klinci" - Rebić je vezao dve trojke, Tejić je i skakao i pogađao i u samom finišu na semaforu je zasijalo 87:41.

Do kraja meča Solnok ej uspeo da za koji poen smanji zaostatak za Zvezdom.

Tok meča

Crveno-beli imaju maksimalan učinak, dok tim iz Mađarske ima devet pobeda i 10 poraza.Zvezda će na ovom meču biti oslabljena neigranjem Branka lazića i Stefana Jovića.Trener Dejan Radonjić rekao je da, s obzirom na partije koje je pružao ove sezone, Solnok zaslužuje i bolju poziciju na tabeli.

"Posle pražnjenja i prve pobede u Top 16 fazi protiv Albe dolazi nam Solnok. To je tim koji napravio dosta promena u odnosu na prvi duel. Imaju najbolji rezulultat otkako se takmiče u ligi, možda su mogli da imaju i neku pobedu više", rekao je Radonjić.

Trener Solnoka Dragan Aleksić da njegov tim dolazi na gostovanje Zvezdi kako bi odigrao što je bolje moguće.

“Zvezda je definitivno najjači tim u ABA ligi. Igraju izvanredno i kod kuće i na strani. Naravno, idemo u Beograd da odigramo dobru utakmicu – ona će nam poslužiti kao priprema za naredne izazove", rekao je Aleksić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track