(VIDEO) ARANITOVIĆ NE MOŽE SAM: Košarkaši Partizana izgubili od Igokee iako su vodili 10 razlike
Foto: Abaliga.com

Treći poraz crno-belih

(VIDEO) ARANITOVIĆ NE MOŽE SAM: Košarkaši Partizana izgubili od Igokee iako su vodili 10 razlike

Košarka -
Uprkos blistavoj partiji i 24 poena mladog beka, tim Petra Božića izgubio u Laktašima

Košarkaši Igokee pobedili su Partizan u Lakštašima u utakmici četvrtog kola ABA lige - 71:64 (11:13, 21:25, 21:12, 18:14).Tim Željka Lukajića nastavio je put ka vrhu trećom uzastopnom pobedom i skorom 3-1, dok crno-beli opet tonu sa bilansom 1-3.

Blistao je Petar Aranitović. Mladi bek postigao je 24 poena za Partizan, pogodivši pet trojki iz devet pokušaja. Međutim, nije imao adekvatnu pomoć saigrača, pa je u takvoj situaciji poraz njegovog tima bio neminovan.

http://www.youtube.com/watch?v=-0Q0zPW4H-s
http://www.youtube.com/watch?v=uUXFCzRO5zc

Imao je Partizan vođstvo tokom cele druge i treće četvrtine, čak i od deset poena razlike. Međutim, posustao je što su domaćini iskoristili, napravili preokret i poveli u uvodu poslednje deonice. Prednost su do kraja samo uvećavali.

Kod Igokee, koja je u drugom poluvremenu bila lišena vođstva isključenog šefa struke Lukajića, najbolje su meč počeli Radivojević (12p i 7 as) i Komatina (10p), kasnije je odgovornost preuzeo Ćapin (11p), a u finišu i debitant Radenović (12p). Tako raspoređene snage donele su trijumf domaćinu pred oko 1.500 gledalaca.

Posle Aranitovića u Partizanu najefikasniji su bili Đumić sa 11 i Cvetković sa 10 poena.

Igokea je prethodno zabeležila pobede protiv Olimpije i Mega Leksa posle poraza na premijeri od Cedevite, dok su crno-beli posle dva neuspeha na startu, protiv Metalca i Mege, "probili led" u prošlom kolu savladavši MZT u prvom meču pred svojim navijačima.

U sledećem kolu Partizan u utorak dočekuje Sutjesku, a Igokea istog dana gostuje u Skoplju.

"Čestitam Igokei na zasluženoj pobedi. U prvom poluvremenu smo nametnuli svoj ritam igre, bili angažovani i imali potpunu kontrolu. Iz polutranzicije i tranzicije smo imali dosta rešenja, ali smo posle toga stali sa svim stvarima koje su nam donele prednost", rekao je Božić za sajt takmičenja.

"U završnici nam je nedostajalo malo iskustva. Ponovo smo imali neke prazne minute, javljaju se greške koje ne smemo da pravimo, ali moram reći da smo imali i dobrih momenata na ovom meču", dodao je Bozić

Trener Igokee Željko Lukajić izjavio je da je zadovoljan igrom i rezultatima njegovog tima na startu sezone.

"Jako je bitno da smo dobili utakmicu, otvorili smo sezonu nestvarno za nas dobijajući utakmice iz srca, borbe i želje. Cela dvorana je navijala i prvi put Partizan nije imao tu vrstu prednosti kao da igra na domaćem parketu što znači da počinjemo da budemo i simpatični i da je vidljivo da radimo jednu dobru stvar", rekao je Lukajić.

On je ocenio da utakmica protiv Partizana nije bila kvalitetna, ali i da su ljubitelji košarke mogli da uživaju u brojnim dobrim potezima igrača.

"Bilo je i dosta grešaka, ali u ovom stanju u kojem se svi nalaze, na početku formiranja timova, u ovako zgusnutom rasporedu zaista je teško očekivati tečniju igru. Za nas je najbitnije da smo dobili utakmicu, a već sutra se pakujemo i okrećemo narednom protivniku. Nemamo vremena, moramo ovo što pre da zaboravimo", poručio je Lukajić.

http://www.youtube.com/watch?v=HnyUaflqFBI

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina - 71:64:

"Igosi" su otišli na 55:50, crno-beli prišli na 55:54, a onda je usledio dugi period bez pogotka, dok Radenović nije vezao četiri poena i vratio na "plus pet" za domaćina.

Peti put trojku je pogodio Aranitović i održao "parni valjak" u igri - 57:59.

Partizan je imao nekoliko prilika da izjednači, ali njegovi igrači nisu bili precizni čak ni sa penala, pa su kažnjeni koševima Dimića i Radenovića - 63:57. Trojkom Radivojevića Igokea je napravila najveće vođstvo - 66:57. To je bila nedostižna prednost.

Treća četvrtina - 53:50:

Aranitović je nastavio da rešeta, ubacio je svoju četvrtu trojku, odnosno ima ukupno 17 poena - 32:41. Od saigrača prati ga samo Đumić sa devet poena. Na drugoj strani nema posebno raspoloženih igrača otkako su posustali Radivojević i Komatina.

Kada je u 25. minutu Vrabac promašio oba bacanja, a mogao je Partizan da odvede na "plus 11", na drugoj strani je trojku pogodio Dimić i sveo zaostatak Igokee na 39:45.

Serijom 4:0 Igokea je prišla na 43:47, pa je trener Partizana Petar Božić zatražio tajm-aut.

Malo po malo, domaćin je stizao goste. Aranitović nije imao adekvatnu pomoć saigrača, pa je Igokea stigla do 46:48.

U 28. minutu Lukajić je dobio tehničku grešku, ali je nastavio da protestuje, pa je isključen. Ipak, crno-beli nisu iskoristili četiri vezana bacanja i napad (dali samo dva poena), a serija Igokee se nastavila sve do njenog vođstva 51:50 posle druge trojke Ćapina, koji je kasnije ubacio još dva poena za 53:50 pred poslednju deonicu.

Dakle, "igosi" su od 39:47 napravili 14:3!

http://www.youtube.com/watch?v=BAUxa7xrRr0

Druga četvrtina - 32:38:

Kako su završili prvu, tako su počeli drugu četvrtinu. Trojkama Aranitovića (druga) i Milutinovića crno-beli su pobegli na 22:13 posle dva minuta igre. Tada je Lukajić zatražio tajm-aut. Kad se igra nastavila, Ćapin je uzvratio pogotkom van linije 6,75, što je bio tek drugi pogodak domaćih igrača iz 11 pokušaja. To je bio početak serije Igokee od 7:0 za prilazak na 20:22.

Ipak, Partizan je odbio taj napad. Nastavio je trojkama, pogodilli su Cvetković i Aranitović (treća).

Crno-beli su išli do maksimalnih deset poena prednosti (36:26). Na odmor se otišlo vođstvom gostiju 38:32.

Aranitović je bio najbolji u prvom poluvremenu sa 14 poena (3/4 za tri poena). Ukupno, crno-beli su dali šest trojki iz 15 pokušaja, dok je domaćin u tom segmentu bio daleko lošiji (3/12).

Prva četvrtina - 11:13

Počelo je trojkom Radivojevića, ali domaćin je posle toga ušao u problem sa šutem. Samo Kesar je tri puta promašio trojku. Đumić i Magdevski su na drugoj strani doneli prednost gostima - 6:3. Ipak, ni crno-beli nisu mogli da se pohvale dobrim šutem na početku. Samo je Marinković četiri puta bio neprecizan.

Igrači Igokee su drugi put ubacili loptu kroz obruč tek šest minuta posle Radivojevićevog pogotka na startu! Učinio je to Komatina (5:6), koji je onda vezao četiri poena - 7:6.

Generalno, izuzetno mali broj poena - 13 za sedam minuta.

Radivojević je u uvodnih sedam i po minuta učestvovao u svim koševima Igokee - dao je trojku i tri puta asistirao. Kod domaćina razigran je i Komatina.

Partizan je prvu trojku dao u poslednjem minutu ove deonice, strelac je bio Cvetković. Odmah zatim isto je učinio i Aranitović, pa su gosti prvih deset minuta dobili rezultatom 13:11. Domaći su trojke šutirali 1/8.

17:00 - Prva petorka Igokee: Pašajlić, Dimić, Radivojević, Kesar, Radenović. Prva petorka Partizana: Magdevski, Marinković, Vrabac, Vitkovac, Đumić..

16:58 - U hali u Laktašima je oko 1.500 gledalaca. A podsetimo, prethodnih sezona su tribine, kada gostuju crno-beli, bili krcate.

16:57 - Igokea je na ovom meču jača za Ivana Radenovića.

16:54 - Strateg Igokee Željko Lukajić ceni crno-bele:"Partizan nije u situacji u kojoj je bio poslednjih godina kada je bio favorit za osvajanje lige. S druge strane, Partizan je Partizan, tim koji ima tradiciju, tim koji zna da pobedi i koji će sigurno imati prednost domaćeg terena ovde Laktašima jer je i to istorija pokazala".

16:49 - Trener crno-belih Petar Božić je u najavi ovog meča rekao:"Igokea je odlično selektirala i kompletirala tim sa dosta iskusnih igrača koji iza sebe imaju puno važnih utakmica, što su u prethodnim mečevima i pokazali. U ovom momentu uloga favorita pripada njima, dok mi u ovom trenutku pre svega imamo obavezu da damo sve od sebe, pa i više od toga. Videćemo za kakav će rezultat to biti dovoljno".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track