CRNO-BELI PREBOLELI ZVEZDU: Partizan savladao Dinamik za drugi trijumf u Superligi
Foto: Fonet

Derbi u Pioniru

CRNO-BELI PREBOLELI ZVEZDU: Partizan savladao Dinamik za drugi trijumf u Superligi

Košarka -

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu Dinamik sa 76:66 ;(14:16, 26:15, 25:21, 11:14) u trećem kolu Super lige Srbije.

Crno-beli sada imaju skor od dve pobede i jednog poraza, dok je ekipa s Dorćola upisala drugi poraz.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džamont Gordon sa 14 poena, dok je Vanja Marinković postigao 12, a jedan manje ubacio je Stefan Birčević.U ekipi Dinamika istakao se Marko Čakarević sa 21 poenom, dok je 10 postigao Kimani Frend.Dinamik je agresivnije počeo meč i tokom cele prve četvrtine održavao je prednost, koja je u finišu te deonice iznosila pet poena. ; Veličković je nekoliko sekundi pre isteka prvih deset minuta pogodio za dva poena uz slobodno bacanje, pa se na prvi odmor otišlo rezultatom 16:14 za Dimanik.Pot je na početku druge četvrtine poravnao rezultat, da bi potom Gordon doneo prvu prednost Partizana na meču (18:16). Crno-beli su zaigrali čvrću odbranu, što im se isplatilo jer su tri minuta pre velikog odmora stigli do dvocifrene prednosti (34:23).

Drugu četvrtinu je uz zvuk sirene "zatvorio" Andrić trojkom, a treću su "otvorili" Marinković i Gordon za prednost Partizana od 45:31. Izabranici Aleksandra Džikića su do kraja treće deonice održavali prednost, pre svega, odličnim šutem za tri poena. ;

Sličan scenario viđen je u poslednjoj četvrtini, Partizan je bez problema kontrolisao utakmicu, dok ekipa Miroslava Nikolića nije uspela da se približi i zapreti crno-belima.Crno-beli su na ovom meču u dvorani "Aleksandar Nikolić" pred oko 1.000 gledalaca nastupili bez povređenog Vilijama Hečera.

Prva četvrtinaČakarević sa četiri poena najefikasniji kod Dinamika. Doprinosi i 39-godišnji Kimani Frend, za sada dva poena Jamajčanina. Na drugoj strani Vrabac i Ratkovica jedini pogodili.

Gosti vode samog od početka utakmice, posle poena Frenda sa penala i sa maksimalnih +4″ (7:11). Uzvratio je Gordon. Dinamik je uspeo da prvi deo igre dobije rezultatom 16:14. Druga četvrtina

Poenima Pota i Gordona Partizan je poveo u Pioniru, što je trenera Nikolića primoralo da zatraži minut odmora. U nastavku se Potu pridružio Gordon, pa su domaći poveli 21:16, a njihovu seriju prekinula je trojka Sedmaka. Ipak, posle trojke Marinkovića partizan je u 16. minutu stekao plus 8 (28:20).

Partizan je nešto kasnije stekao i dvocifrenu prednost 34:23, ali se Dinamik vratio u utakmicu poenima Kimani Freda i Stevanovića. Prvo poluvreme okončano je vođstvom Partizana 40:31.

Treća četvrtina

Drugo poluvreme počelo je trojkom Vanje Marinkovića. “Rafal” Partizana na početku treće deonice. Seriju je pokrenuo Marinković njegovom novom trojkom (3/5), nadovezao se Gordon, a onda je i Birčević pogodio van lnije 6,75. Gosti u nokdaunu. Rezultat je sada 48:33.

Dve vezane trojke Partizana u režiji Andrića i Gordona za najveće vođstvo crno-belih – 61:47. Gordon je sa 14 poena najefikasniji u domaćem timu. Treća četvrtina okončana je rezultatom 65:52 za tim trenera Džikića. Četvrta četvrtina

Poslednja deonica počela je mini serijom domaćih 4:0. Pogodili su Veličković i Pot.Odbrana domaćeg tima u prva tri minuta bila je čvrsta, pa gosti nisu postigli poen. To je trenera Nikolića primoralo da minutom odmora pokuša da razmrda ekipu. Prve poene Dinamika u četvrtom delu pogodio je Kimani sa dva bacanja.

Partizan rutinski čuva dvocifrenu prednost 72:60. Do kraja je manje od tri minuta. U njima se na terenu ništa nije promenilo, pa suu izabranici trenera Džikića ostvarili drugu pobedu.

Tok meča

U dosadašnjem toku Super lige, Partizan i Dinamik imaju učinak od po jedne pobede i jednog poraza.

Crno-beli su u prvom kolu pobedili Vršac, dok su u drugom poraženi od Crvene zvezde.

Ekipa trenera Miroslava Nikolića startovala je porazom od Borca, da bi u prošlom kolu na svom terenu slavila protiv Dinamika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track