(FOTO, VIDEO) MZT PAO POSLE DRAME: Ludi preokret za prvu pobedu Partizana i Petra Božića
Foto: Abaliga.com

Crno-beli probili led

(FOTO, VIDEO) MZT PAO POSLE DRAME: Ludi preokret za prvu pobedu Partizana i Petra Božića

Košarka -
Pred 4.000 gledalaca u "Pioniru" crno-beli stigli do prvog trijumfa u novoj sezoni ABA lige iako su gubili sa 13 poena razlike
1 / 2 Foto: Abaliga.com

Košarkaši Partizana zabeležili su pobedu nad ekipom MZT Skoplje kao domaćini u beogradskoj hali "Pionir" u utakmici trećeg kola ABA lige - 72:69 (23:25, 15:24, 17.12, 17:8).

http://www.youtube.com/watch?v=1WfLyL665qQ

To je prvi trijumf crno-belih u novoj sezoni posle dva uvodna poraza. Tim trenera - debitanta Petra Božića razgalio je oko 4.000 navijača neverovatnim preokretom. Sredinom treće četvrtine gosti su vodili sa čak 13 poena razlike - 54:41. Međutim, Partizan je "stegao" odbranu, neutralisao najjače oružje MZT-a, a to je šut spolja, i uspeo da načini podvig.

Od 57:66 u 33. minutu do konačnih 72:69 crno-beli su napravili 15:3!

Najzaslužniji za uspeh domaćina bili su Marinković sa 16 poena, Cvetković, koji je postigao i poslednji koš, sa 15, Vitkovac sa 10, uz 9 skokova, Milutinović sa 8 poena i 7 skokova...

Stojanoski sa 14 poena, Bunić sa 13, Ljubičić sa 12 i Luković sa 11 bili su bolji od ostalih kod gostiju.

Treba reći da je MZT u prvom poluvremenu šutirao trojke čak 7/10, ali su u nastavku pokvarili taj procenat - 8/19. Košarkaši Partizana pogodili su samo dva šuta van linije 6.75 i to iz čak 13 pokušaja! Uprkos tome, jakom odbranom su stigli do cilja.

Partizan je probio led u ovoj sezoni. Prethodno je u uvodna dva kola regionalnog takmičenja izgubio na gostovanjima srpskim klubovima Metalcu (64:67) i Mega Leksu (59:76).

MZT je večeras doživeo drugi neuspeh pošto je poražen i u Ljubljani od Olimpije (76:91), dok je u Skoplju savladao Metalac (93:67).

Ovo je bio treći uzastopni trijumf Partizan nad ekipom iz Skoplja. Beogradski tim je bio bolji u oba prošlosezonska susreta, dok su u sezonama 2013/14 i 2012/13 ekipe zabeležile po jednu pobedu u međusobnim duelima.

"MZT je nezgodan protivnik, sa samopouzdanjem, a došao nam je posle dva poraza. Najveću zahvalnost dugujemo publici koja nas je bodrila i pomogla da dođemo do prve ovosezonske pobede. Drugo poluvreme je bilo drugačije, počev od Cvetkovića. Odigrali smo muški i u pojedinim delovima je to ono kako treba da igramo. Zbog toga što smo se nedavno okupili, ova pobeda mnogo znači. Čestitam igračima na borbi i zalaganju", rekao je Božić.

On je kazao da još nema novosti oko pojačanja.

"Ništa novo nemam da kažem o pojačanjima. Okolnosti i mogućnosti su takve da diktiraju stvari, a trudimo se da nađemo najbolje moguće rešenje u takvim uslovima", rekao je Božić.

Strelac poslednjeg koša, plejmejker Aleksandar Cvetković bio je radostan zbog pobede.

"Lep je osećaj kada se pobedi posle dva poraza, od čega je jedan bio na nesrećan način. Bila je junačka borba. Prvo poluvreme smo odigrali slabo, primili smo mnogo poena. Ključ pobede je odbrana u drugom poluvremenu. Hvala navijačima koji su nas vodili i bodrili celu utakmicu. Ovo je velika satisfakcija i podsticaj za naredne utakmice", rekao je Cvetković.

Trener MZT-a Aleš Pipan ocenio je da je Partizan zasluženo pobedio.

"Čestitam Partizanu i treneru na pobedi, mogu reći da je zaslužena. Mi smo došli sa namerom da nekako dobijemo ovu utakmicu, ali za to nije dosta da se odigra samo jedno poluvreme, da se odigra samo jedan segment utakmice dobro, a da sve ostalo prokockaš za par minuta. Igrači su na poluvremenu mislili da je sve gotovo...Imali smo nekih poteškoća, ali to ne umanjuje pobedu Partizana. Ispustiliu smo veliku priliku da pobedimo Partizan", rekao je Pipan.

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina - 72:69

MZT nije dozvoljavao Partizanu da mu priđe. Održavao je prednost između šest i devet poena u prvoj polovini poslednje deonice.

A onda je krenula serija domaćina: od 55:63 do 69:68 u 38. minutu. Bilo je to prvo vođstvo crno-belih još od prve četvrtine.

Ušlo se u dramatičan poslednji minut...

Luković je pogodio jedno slobodno bacanje za izjednačenje 69:69, istom merom uzvratio je Vrabac na drugoj strani - 70:69.

Crno-beli su na 32 sekunde pre kraja osvojili loptu, Cvetković je pogodio za pobedu 72:69.

Treća četvrtina

Na startu drugog poluvremena Partizan je pogodio prvu trojku - učinio je to Vanja Marinković. Međutim, MZT povećava prednost. Polaganje Bunića u kontri za 41:54.

A onda su crno-beli napravili seriju 8:0 i prišli na samo "minus pet".

Igrači Petra Božića su u drugom delu ove deonice pojačali odbranu. Gosti više ne mogu da dođu do lakog šuta. Navijači Parizana su se probudili...

Borba se rasplamsala. Publiku na noge je ponovo digao domaći plejmejker Magdevski svojom trećom blokadom! Ipak, crno-beli nisu uspeli da probiju granicu od "minus pet".

http://www.youtube.com/watch?v=GzcgRWWnwRE

Druga četvrtina - 38:49

MZT se raspucao i stekao veliku prednost na poluvremenu. Od 33:33 Skopljanci su napravili 16:5. Trojkom Stojanovskog pred odlazak na odmor stekli su maksimalnih "plus 11". Gosti su pogodili čak sedam trojki iz deset pokušaja! Drenovac je bez promašaja iz tri šuta van linije 6.75, Stojanovski iz dva... Pritom, crno-beli nisu ubacili nijednu trojku.

Prva četvrtina - 23:25

U prvoj deonici vodila se izjednačena borba iako su gosti sve vreme bili u vođstvu, ali sa najviše četiri poena prednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track