(VIDEO) KRALJEVSKA LEKCIJA ZVEZDI: Crveno-beli nemoćni pred Realom!
Foto: Euroleague.net

Malo je Boban Marjanović

(VIDEO) KRALJEVSKA LEKCIJA ZVEZDI: Crveno-beli nemoćni pred Realom!

Košarka -
Crvena zvezda je ostala na poslednjem mestu na tabeli sa samo jednom pobedom i čak sedam poraza

MADRID - Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Madridu od ekipe Reala rezultatom 85:61 (16:18, 24:11, 20:17, 25:15) u meču 8. kola grupe E faze Top 16 Evrolige.Najefikasniji u ekipi Reala bio je Džejsi Kerol sa 17 poena, dok je Rudi Fernandez ubacio 15, a Serhi Rodrigez 13. Kod gostiju, najbolji je bio Boban Marjanović sa 21 poenom, dok je Maik Cirbes dodao 13.Zvezda je ostala na poslednjem mestu na tabeli sa samo jednom pobedom i sedam poraza. Real je prvi na tabeli sa sedam pobeda i jednim porazom.Žalgiris je ranije danas pobedio Galatasaraj 72:59, dok je Makabi nadigrao Panatinaikos73:70. U petak će igrati Barselona i Alba.Crvena zvezda će u narednom kolu 5. marta na svom terenu dočekati Makabi, dok će Real gostovati ekipi Galatasaraja.

Foto: Euroleague. net
Foto: Euroleague. net

Zvezda je dobro ušla u meč i prvu četvrtinu dobila 18:16. U drugoj četvrtini razigrali su se igrači domaćeg tima i brzo su napravili dvocifrenu prednost. Crvena zvezda je sredinom treće četvrtine uspela da priđe na minus 5 (46:41), ali su onda iskusni igrači domaćeg tima prelomili meč i zasluženo su stigli do pobede. Crvena zvezda je i na ovom meču loše šutirala za tri poena, pošto je pogodila samo jednu trojku i to u finišu meča iz 13 pokušaja. Jedini raspoloženi igrač u redovima gostiju bio je Marjanović, ali je to bilo nedovoljno da se ugrozi tim kao što je Real.TOK UTAKMICE

I četvrtinaZvezda je prva povela preko Vilijamsa. Usledila je dobra igra Marjanovića, a crveno-beli su u 4. minutu poveli 7:4. Marjanović je postigao pet poena za Zvezdu. Gosti su zahvaljujući Marjanoviću u 5. minutu poveli 10:4. Minut kasnije bilo je 14:6 za Zvezdu. Real je prišao na 14:12, ali je usledila trojka Dženkinsa za 17:12.

http://www.youtube.com/watch?v=LukgKgE42EI
II četvrtina
http://www.youtube.com/watch?v=_65sittfzQU
III četvrtina IV četvrtina

Real je briljirao u poslednjoj četvrtini, a prednost domaćeg tima rasla je iz minuta u minut. Real je u 38. minutu poveo 81:56. Domaći košarkaši su potom mirno meč priveli kraju i zasluženo su pobedili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track