VELIKI PEH ZA SRBIJU: Dajana Butulija hitno operisana, košarkašice i bez kapitena protiv Nemačke!
Foto: Kurir Sport

Povrede jače od želje

VELIKI PEH ZA SRBIJU: Dajana Butulija hitno operisana, košarkašice i bez kapitena protiv Nemačke!

Košarka -
Košarkašice Srbije u subotu od 19 časova igraju protiv Nemačke prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a selektor našeg tima Marina Maljković na tom meču neće moći da računa na dve standardne igračice iz tima - kapitena Milicu Dabović i Dajanu Butuliju

Butulija je jutros oko 2 sata u Urgentrnom centru operisala slepo crevo i sigurno neće biti u sastavu za meč.

"Dajana nije jedina koja neće igrati. Pustila sam Milicu Dabović ranije iz kluba da bi se lečila i što bolje spremila. Pokušaće pred poslednji trening da bude u timu, ali teško će se to desiti. Srbija nije ista bez dve igračice iz prve postave, ali sam sigurna da devojke uspeti da nadoknade njihovo odsustvo", rekla je Maljkovićeva.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Selektor ženske košarkaške Marina Maljković rekla je danas da nacionalni tim sa dozom opreza dočekuje selekciju Nemačke na startu kvalfikacija za prvenstvo Evrope.

"Očekuje nas američka škola, sa tamošnjih univerziteta, ne možda ne toliko talentovana, ali po borbenosti i timskom duhu, Nemačka može biti nezgodan protivnik. Ističe se Romi Bar, dobro je poznajem. Ako odigramo kako znamo, sa dozom zrelosti, mislim da ćemo se radovati"”, rekla je Maljković na konferenciji za medije u hotelu Kraun Plaza.

Srpska košarkašica Sonja Petrović nada se da će ekipa ponoviti partije sa prvenstva Evrope kada je osvojena zlatna medalja.

"Trudile smo se cele nedelje da ostanemo koncentrisane i fokusirane. Specifično je što igramo na domaćem terenu . Znamo šta nas čeka sutra, imamo poteškoće, ali pokušaćemo da ponovimo partije sa EP, verujem da rezultat neće izostati”, izjavila je Petrović.

Jelena Milovanović ističe da jedva čeka da istrči na parket pred domaćom publikom.

"Ovaj tim deluje profesionalno od okupljanja i pozivam publiku da dođe u što većem broju”, istakla je Milovanović.

Utakmica između Srbije i Nemačke igra se sutra od 19 sati u hali Pionir, a ulaz je besplatan. Košarkašice Srbije su u kvalifikacionoj D grupi, gde su još Luksemburg i Ukrajina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track