(VIDEO) BANKROT: NBA zvezda spiskala 110 miliona dolara, danas ide autobusom

Raskalašan život

(VIDEO) BANKROT: NBA zvezda spiskala 110 miliona dolara, danas ide autobusom

Košarka -
Entoan Voker danas kaže da želi samo da mu porodica živi normalno i da dočeka unuke

Bivša zvezda NBA lige Entoan Voker je posle karijere u kojoj je najdublji trag ostavio u Bostonu muku mučio sa finansijskim problemima, pošto je uspeo da potroši zaradu od 110 miliona dolara, pa danas živi u predgrađu Čikaga i na posao košarkaškog analitičara ide autobusom.

On je otvoreno govorio o ptoblemima tokom karijere, kao i tome, šta bi po njegovom mišljenju trebalo da rade košarkaši koji su danas ili će tek biti na NBA parketima. "Zbog mladalačke arogancije, neznanja i tvrdoglavosti, nisam slušao svog finansijskog savetnika. Nikad nisam razmišljao o ozbiljnosti tog problema, ali nije mi bilo ni bitno jer je novac stalno stizao", rekao je Voker.

Kao najstariji od šestoro dece, Voker je dolaskom u NBA ligu hteo da zbrine majku, braću i sestre, pa je prvu platu potrošio i pre nego što mu je isplaćena. A onda je hteo da proživi ono što nije za za sve godine siromaštva. Porodici je kupovao kuće od nekoliko miliona dolara, u dvorištu je imao automobile poput Bentliija i Majbaha. Jedno odelo nije nosio više od dvaput. Kupovao je skupe poklone prijateljima i poznanicima, a onda se i kockao. Na Tviteru je ne tako davno pisao kako mu se od bankrota više niko od prijatelja ne javlja.Sve to je rezultirao gubitkom od 646.900 dolara za samo dve godine u NBA ligi. Onda je uložio u 140 nekretnina u rodnom Čikagu, a posle toga je objavio bankrot. Dugovao je 12.7 miliona dolara.

"Mogao sam bolje da reagujem. Nisam, recimo, odlazio na ročišta, pa sam gubio nekretnine koje su bila dobra investicija".

http://www.youtube.com/watch?v=oNaw2bk39jY

Sada Voker savetuje mlade NBA igrače rečima:

"Pre svega morate da imate reč “Ne” u svom rečniku. Da kažete “ne” mnogim ljudima koji su vam važni u životu. I držite se finansijskog plana, da ne ulažite dok igrate jer se ne možete baviti investicijama. U to krenite kad završite karijeru", kaže Voker, kom je 2012. godine oprošten dug, a trenutno radi kao košarkaški analitičar.

Živi u predgrađu Čikaga sa porodicom, a na posao ide javnim prevozom, jer automobil više nema.

"Ne jurim novac, penzija mi nije prioritet. Sada tražim kvalitetan život. Samo želim da budem u mogućnosti da se brinem za decu i jednog dana, nadam se, unuke…", poručio je Entoan Voker.

http://www.youtube.com/watch?v=9djkuKjLJMw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track