(VIDEO) EVROLIGA NAJJAČI ADUT: Zvezda u trci za mladog Litvanca
Foto: Zalgiris

Pravi se tim za narednu sezonu

(VIDEO) EVROLIGA NAJJAČI ADUT: Zvezda u trci za mladog Litvanca

Košarka -

Specijalizovani košarkaški portal Sportando je objavio da će se Crvena zvezda boriti sa Valensijom, Gran Kanarijom i Banvitom za potpis 23-godišnjeg centra Lijetuvosa Arturasa Gudaitisa.

U ugovoru mladog košarkaša se nalazi otkupna klauzula od 150 hiljada evra, ali traje samo do 20. jula, te će Zvezda i ostale zainteresovane strane morati da požure ukoliko žele da ga angažuju za što manje obeštećenje.

Klub sa Malog Kalemegdana ima prednost, kako je jedini klub od pomenuta četiri koji mladom Litvancu može ponudi igranje u Evroligi.

Gudaitis je karijeru gradio u domovini, a pažnju na sebe je skrenuo u redovima Žalgirisa. Izašao je i na prošlogodišnji draft, pričalo se da je 11 timova zainteresovano za njegove usluge, a na kraju je odabran od strane Filadelfija 76ersa kao 47. pik u drugoj rundi biranja.

Jula minule godine su Siksersi poslali pravo na Luku Mitrovića i Arturasa Gudaitisa u Sakramento Kingse u zamenu za Karla Lendrija, Džejsona Tompsona i Nika Stauskasa. Navodno je Divac insistirao na mladom Litvancu.

Gudaitis je odigrao tri utakmice za Kingse u Letnjoj ligi u Las Vegasu ove godine, a u proseku je beležio četiri poena i 2,67 skokova po utakmici. Interesantnmo je da je za 10,5 minuta po meču na parketu u proseku beležio i četiri lične greške.

Nastupao je 2011. na U18 prvenstu u Poljskoj, Litvanija je završila kako petoplasirana a mladi centar je u proseku beležio 11,3 poena, 6,2 skokova i 1,4 blokade po utakmici.

Prošle godine je bio i deo seniorske selekcije Jonasa Kazlauskasa za prvensto Evrope, a sa spisaka reprezentacije je otpao samo četiri dana pre samog Eurobasketa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track