(VIDEO) KONJANICI PREGAZILI SELTIKSE: Klivlend ubedljivo do 1:0 protiv Bostona
Foto: Reuters

(VIDEO) KONJANICI PREGAZILI SELTIKSE: Klivlend ubedljivo do 1:0 protiv Bostona

Košarka -

Košarkaši Klivlenda poveli su sa 1:0 u finalu Istočne konferencije NBA lige, pošto su prošle noći u gostima pobedili Boston sa 117:104.

Klivlend je ovim trijumfom stigao do devete uzastopne pobede u plej-ofu ove sezone, ali i 12. ukupno od pete utakmice prošlogodišnjeg finala.

Kavalirse je do pobede vodio Lebron Džejms sa 38 poena, devet skokova i sedam asistencija, najbolje ga je pratio Kevin Lav sa učinkom od 32 poena i 12 uhvaćenih lopti, a dobru partiju pružio je i Tristan Tompson sa 20 poena.

Dvocifren učinak imao je i Kajri Irving sa 11 poena.

"Lebron igra na visokom nivou i to je razlog zbog kojeg ga toliko forsiramo. Kad Lebron igra na tom nivou ostali momci mogu da budu i solidni i imamo dobre šanse za pobedu", rekao je trener Klivlenda Tajron Lu posle meča.

Ejveri Bredli i Džae Krauder su u poraženom timu postigli po 21 poen, dok je Ajzea Tomas imao "dabl-dabl" učinak sa 17 poena i 10 skokova.

Košarkaši Bostona su na početku meča promašili 11 od 14 šuteva, tako da je pitanje pobednika rešeno već u prvom poluvremenu kada je Klivlend stekao velikih 26 poena prednosti. Seltiksi su u nastavku uspeli da smanje razliku, ali nisu imali snage za preokret.

"Bili su agresivniji tim, tim sa više energije. Ne možemo ekipi njihovog kalibra da dozvolimo da izgrade takvo vodjstvo u prvoj četvrtini. Drugu utakmicu moramo bolje da počnemo", rekao je centar Seltiksa Al Horford.

Druga utakmica finala Istoka na programu je u noći izmedju petka i subote.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track