(VIDEO) KRALJICA: Milica Dabović objasnila kako je nogom skinula loptu sa obruča
Foto: Fonet

Košarkašica i atleta

(VIDEO) KRALJICA: Milica Dabović objasnila kako je nogom skinula loptu sa obruča

Košarka -
Kapiten srpske košarkaške reprezentacije rekla da su je ponele emocije zbog igranja pred "svojima" u Lionu

Košarkaška reprezentativka Srbije Milica Dabović zadivila je svet akrobatskim potezom na nedavnom turniru u Lionu, gde ona inače živi i igra za istoimeni klub. Na utakmici protiv Francuske lopta se zaglavila između obruča i koša. Igra je prekinuta. I dok su svi akteri nemo posmatrali čekajući da neko reaguje, plejmejker naše reprezentacije je izvela nešto neviđeno - skočila je, uhvatila se za mrežicu koša i podigla noge u vis kako bi šutnula loptu. Problem je rešen, a svi su ostali u šoku zbog neverovatnih atletskih sposobnosti starije od sestara Dabović.

"Šta da kažem o gostovanju u Lionu... Koliko su jake emocije bile kod mene možda sam najbolje pokazala u toj situaciji. Dovele su me jednostavno do toga da nogom izvadim loptu sa obruča. Bila sam presrećna igrajući na turniru u Lionu pred svojim ljudima. Uprava kluba, predsednik, direktor, bukvalno svi su bili tamo i bilo mi je zadovoljstvo da se prikažem u najboljem svetlu, da pokažem pravu sebe, ono šta znam. Zaista neverovatan osećaj. Biti deo reprezentacije igrajući u Lionu, mislim da lepše ne može da bude", rekla je 33-godišnja Milica.

http://www.youtube.com/watch?v=lSKUOB6m6SE

Srbija je u spektakularnom meču pred više od 5.000 gledalaca savladala jaku francusku reprezentaciju, ali pre svega pokazala svoj karakter.

"Videlo se u utakmici protiv Francuske sve ono što nas krasi, da smo mi tim. Ta emocija, ta energija, borbenost, to je ono što mi imamo kao reprezentacija, da ostavljamo srce na terenu. To je ženska košarkaška reprezentacija Srbije."

Turnir u Francuskoj bio je prilika i da se šira javnost u Srbiji uveri u košarkaške kvalitete Danijel Pejdž, Amerikanke koja je dobila srpski pasoš i igra za našu reprezentaciju.

"Sve je kao što smo i slušali o njoj. Danijel se uklopila kao da je sa nama poslednje tri godine. Oduševljeni smo njenom energijom, njenim stavom, kako ona nas bodri, kako mi nju bodrimo. Pričali smo o tome, zaista je izrazila i ona zadovoljstvo. Nije mogla da veruje kakav smo tim, da se tako bodrimo i borimo. Presrećni smo što se uklopila u celu priču, u sistem Marininog rada. Nastavljamo dalje, i ona ima san kao i mi svi ostali. Svi ćemo se boriti za taj san, pa šta Bog da. Veruj i ostvariće ti se, često to kažem", kaže Milica Dabović.

Reprezentacija Srbije trenutno se nalazi u Vršcu gde se priprema za Evropsko prvenstvo koje počinje 11. juna u Mađarskoj. U sklopu ove faze priprema Srbija će u Vršcu odigrati dve utakmice protiv Australije, a prva utakmica na programu je u subotu 23. maja.

(kosarka24.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track