(VIDEO) KRŠ I LOM U NIKŠIĆU: Letele stolice, tukli se igrači, prekinuta finalna serija!
Foto: Printskrin

Budućnost šampion

(VIDEO) KRŠ I LOM U NIKŠIĆU: Letele stolice, tukli se igrači, prekinuta finalna serija!

Košarka -
Pogledajte kako je prekinuta finalna serija košarkaškog prvenstva Crne Gore

NIKŠIĆ - Košarkaši podgoričke Budućnosti deveti put u nizu postali su prvaci Crne Gore, pošto su u uzbudljivoj finalnoj seriji Savladali Sutjesku rezultatom 3:1.

Međutim, finale neće biti upamćeno po dobroj košarci, već po skandaloznom incidentu koji je obeležio četvrtu utakmicu u seriji.

Naime, navijači Sutjeske su početkom drugog dela meča izazvali prekid utakmice, pa je serija prekinuta i Budućnost je na neslavan način došla do devete titule šampiona.

Konačnom prekidu utakmice prethodila su dva incidenta. Najpre su navijači Sutjeske gađali stolicama stručni štab i igrače gostujućeg tima, a onda je se nervoza prenela i na teren. Nakon koškanja, Nemanja Vranješ košarkaš Sutjeske, uhvatio je za vrat Omara Kuka. Došlo je do guranja, pa je sudija odlučio da i jednog i drugog pošalje u svlačionicu. Nakon dosuđenih isključujućih grešaka, navijači su utrčali na teren, nastao je opšti haos, pa sudijama nije preostalo ništa drugo nego da sviraju kraj.

„Žao nam je što smo na ovakav način osvojili titulu, ali je prava sreća da niko nije povređen u incidentima. Veliku zahvalnosti dugujemo predsedniku Sutjeske Darku Peroviću, koji je sa direktorom Miodragom Lješkovićem, sve uradio da smiri situaciju. Posle prvog incidenta smo izrazili želju da nastavimo meč, tada je rečeno da će se utakmica prekinuti ako dođe do bilo kakvog incidenta. U drugom poluvremenu je došlo do koškanja Kuka i Vranješa i to je bio signal da publika uđe ne teren. Nije bilo uslova da se utakmica završi i ovim je izgubila i crnogorska košarka", rekao je za podgoričke Vijesti direktor Budućnosti Slavko Radulović.

http://www.youtube.com/watch?v=mHCc3lTutNo
http://www.youtube.com/watch?v=skwtr8KvIZo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track