(VIDEO) LUDILO U LA: Kris Pol sekund pre kraja šokirao šampiona NBA lige!
Foto: AP

Klipersi u polufinalu Zapada, San Antonio završio sezonu

(VIDEO) LUDILO U LA: Kris Pol sekund pre kraja šokirao šampiona NBA lige!

Košarka -
Ukupnim rezultatom 4:3 u pobedama tim iz Los Anđelesa apsolutno je zaslužio da se nađe među četiri najbolja tima na Zapadu, tim pre što je do polufinala stigao preko aktuelnog šampiona NBA lige

NJUJORK - Košarkaši Klipersa iz Los Anđelesa plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije NBA lige pošto su jutros u "majstorici" savladali San Antonio sa 111:109.

Ukupnim rezultatom 4:3 u pobedama tim iz Los Anđelesa apsolutno je zaslužio da se nađe među četiri najbolja tima na Zapadu, tim pre što je do polufinala stigao preko aktuelnog šampiona NBA lige.

Tačku na potpunu neizvesnost u ovoj seriji stavio je plejmejker Klipersa Kris Pol koji je sekund pre kraja, iz izuzetno teške pozicije, pogodio koš i doneo neopisivo slavlje u Stejpls centru.

Prethodno, 8,8 sekundi pre isteka vremena Tim Dankan je iz slobodnih bacanja doneo izjednjačenje svom timu - 109:109. Pol je tada krenuo ka košu San Antonija i preko Dankana pogodi težak šut koji je Klipersima doneo tek četvrto polufinale Konferencije u klupskoj istoriji.

Pol je utakmicu završio sa 27 poena i šest asistencija, ali, statistički gledano, Blejk Grifin je dao veći doprinos plasmanu Klipersa u polufinale od bilo kog saigrača. Drugi put u ovoj seriji Grifin je imao dvocifren učinak u tri kategorije: 24 koša, 13 skokova i sedam asistencija.

Na suprotnoj strani Dankan je sa 27 poena i 11 uhvaćenih lopti ostavio najjaci utisak, a solidnu rolu imao je i francuski reprezentativac Toni Parker koji je utakmicu završio sa 20 koševa, pet skokova i isto toliko asistencija.

Klipersi će u polufinalu igrati protiv Hjustona, a prva utakmica na programu je već u noći između nedelje i ponedeljka u Hjustonu.

http://www.youtube.com/watch?v=YsuP8djJNUg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track