(VIDEO) Na današnji dan svet je ostao bez košarkaškog Mocarta
Foto: Beta

Sećanje

(VIDEO) Na današnji dan svet je ostao bez košarkaškog Mocarta

Košarka -
Jedan od najboljih evropskih igrača svih vremena tog kobnog 7. juna 1993. godine poginuo je u saobraćajnoj nesreći

Na današnji dan pre tačno 22 godine poginuo je legendarni hrvatski košarkaš Dražen Petrović.

Jedan od najboljih evropskih igrača svih vremena tog kobnog 7. juna 1993. godine poginuo je u saobraćajnoj nesreći nedaleko od nemačkog grada Inglštad.

Podsetimo, Petrović se kobnog dana vraćao sa reprezentacijom sa kvalifikacija za Evropsko Prvenstvo u Poljskoj. Odlučio je da umesto avionom sa saigračima, put nastavi automogilom sa svojom tadašnjom devojkom Klarom. Nemačka manekenka je vozila crvenog golfa, a Dražen je bio na mestu suvozača.Došlo je do stravičnog sudara, Dražen je izleteo kroz prednje staklo i glavom udario u cisternu. Izgubio je život na licu mesta.

Sjajni bek je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio titulu prvaka Evrope na kome je bio najbolji igrač prvenstva 1989. godine, a na svetskom prvenstvu u Buenos Airesu se okitio i zlatnom medaljom.NBA karijeru je započeo odlaskom u Portland Blejzerse, ali se konačno dokazao u dresu Nju Džerzi Netsa gde je stekao status legende. Imao 28 godina i bio je na vrhuncu karijere. Ta poslednja sezona bila mu je i najbolja. Bio je najbolji strelac Njujork Netsa sa 22,3 poena po meču. Ostaće zauvek zapamćen kao košarkaši Mocart.

http://www.youtube.com/watch?v=uNMEbPlo7HI

Priču o Draženovom životu u filmu "Jednom braća" ispričao je i Vlade Divac, nekada veliki prijatelj hrvatskog košarkaša sa kojim nikada nije uspeo da izgladi odnose koje je poremetila dobro poznata situacija koja je najmanje veze imala sa sportom.

http://www.youtube.com/watch?v=8Bo0GbW742o

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track