(VIDEO) NA UBU SE BUDI KOŠARKA: Više od 70 dečaka hoće na basket
Foto: Facebook

Dobar početak

(VIDEO) NA UBU SE BUDI KOŠARKA: Više od 70 dečaka hoće na basket

Košarka -
Novi klub Mladost 014 ima 4 selekcije, a u planu je i formiranje seniorskog tima, koji će biti sastavljen od igrača rođenih najkasnije 1996. godine

Krajem avgusta 2014. godine na Ubu je osnovan Košarkaški klub Mladost 014 baziran na radu sa mlažim kategorijama.

Za svega nekoliko meseci treneri Vladimir Urošević i Marko Jagodić, okupili su više od 70 dečaka, koji su raspoređeni u 4 kategorije: mini basket, pioniri kadeti i juniori. „Ideja za osnivanje kluba javila se od strane roditelja, u momentu kada sam odlučio da napustim Košarkaški klub Ub u kom sam do tada radio. Roditelji su želeli da njihova deca nastave da rade sa mnom, a ja sam to rado prihvatio, jer smo zaista izgradili kvalitetan odnos i animirali dečake da se bave košarkom“, kaže Urošević.

„Klub se isključivo bazira na radu sa mladim igračima jer smo poučeni negativnim primerom drugog lokalnog kluba koji svoju filozofiju isključivo bzira na veteranima i istrošenim igračima, shvatili da je ovako teže, ali bolje“, dodaje Urošević. Mladi trener ističe da ga posebno raduje saradnja sa klubovima iz okruženja.

„Zahvaljujući treneru Borislavu Džakoviću sa kojim sam sarađivao i na kampu „AKK Aleksandar Nikolić“ na Zlatiboru, usposatavili smo saradnju sa valjevskim Metalcem. Imamo podršku i Žitko basketa, a od skoro i zemunske Mladosti. Za nas je to veoma važno, jer deca odlaze na turnire, igraju i van Uba i upoznaju način života košarkaškog kluba.“

Urošević ističe ambiciozne planove mladog kluba.

„U planu je da već postojeću bazu isključivo ubskih igrača izvršmo i dopunu talentovanom decom sa prvog prstena a to su: Lajkovac, Mionica i Obrenovac. U planu formiranje seniorske ekipe koja će biti fenomen na nivou Srbije jer će biti sastavljena od igrača rođenih '99, '98, '97 i '96. godine i naravno neće imati nikakav imperativ rezultata“, rekao je Urošević.

Na pitanje odakle hrabrosti za tako nešto, on je rekao.

„Uči se iz grešaka, načinjenih u prošlosti. Kada smo 2008. godine posle 14 godina obnovili rad KK Uba, selekcije su mahom činila deca koja su napustila rukomet i fudbal. Kao mlad trener tada sam prviu put boravio na kampu na Zlatiboru i video kako to rade naši najiskusniji treneri. Savete dobijene od Ratka Joksića, Borislava Džakovića, Marine Maljković, te Dušana Pavićevića i Biljane Pešić sam primenjivao i 2012. godine postali smo pionirski prvaci zapadne Srbije. Dok se sve to dešavalo i opština je stala iz kluba i on je 2010. godiene ušao u Drugu srpsku ligu. Posle 14 godina. I umesto da se nastavi sa prosperitetom, razmirice po pitanju modela kojim klub i košarka treba da se razvijaju, dovele su do toga da se formira KK Mladost 014 i da sada na Ubu iznova pravimo kvalitetnu košarkašku priču", zaključio je mladi trener.

http://www.youtube.com/watch?v=qvuYi-lDTSs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track