(VIDEO) PRIZNANJE ZA SPEKTAKULARNI POGODAK: Bomba Bogdana Bogdanovića najbolji potez kola
Foto: Fenerbahce.org

Evroliga, TOP 16 faza

(VIDEO) PRIZNANJE ZA SPEKTAKULARNI POGODAK: Bomba Bogdana Bogdanovića najbolji potez kola

Košarka -
Srpski košarkaš iz Fenerbahčea dao koš šutirajući sa visine trojke na polovini svog tima sa zvukom sirene na kraju prvog poluvremena

Pogodak košarkaša Fenerbahčea Bogdana Bogdanovića sa svoje polovine na utakmici Evrolige protiv Unikahe zvanično je najbolji potez 12. kola TOP 16 faze elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Srpski reprezentativac i bivši igrač Partizana šutirao je sa visine trojke na polovini svog tima kada je ostalo 1,7 sekundi do kraja prvog poluvremena. I pogodio je "bombu". Logično je što se tako spektakularan pogodak našao na vrhu TOP 10 poteza minule evroligaške runde.

Nije, međutim, Bogdanović jedini Srbin niti jedini igrač Fenerbahčea čiji se potez našao u TOP 10, jer se na sedmo mesto plasirao Nemanja Bjelica. On je "zalepio" atraktivnu blokadu Islanđaninu iz Unikahe Jonu Stefansonu.

Fenerbahče, koga sa klupe predvodi Željko Obradović, savladao je Unikahu 78:63 i ostvario desetu pobedu u TOP 16 fazi, uz samo dva poraza. Isti učinak na vrhu Grupe F ima i moskovski CSKA, pa su obe ekipe, kao i trećeplasirani Olimpijakos (9-3) već obezbedili plasman u četvrtfinale Evrolige.

http://www.youtube.com/watch?v=0_fC5DH-9nQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track