(VIDEO) RADONJIĆ O TRIJUMFU ZVEZDE: Izgubili smo u Strazburu, da bismo dobili Real
Foto: Saša Pavlić

Platili školu i dobili dobre đake

(VIDEO) RADONJIĆ O TRIJUMFU ZVEZDE: Izgubili smo u Strazburu, da bismo dobili Real

Košarka -
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić čestitao je svojim košarkašima na večerašnjoj pobedi nad Real Madridom i rekao da su oni "platili školu" u porazu od Strazbura u prošlom kolu Evrolige.

"Savladali smo prvaka Evrope iako smo bili nekompletni. Izdržali smo dobru seriju Reala, vratili se i odigrali dobro u završnici. U Strazburu nismo, tad sam ja bio kriv, kao i uvek. Platili smo školu i dobili smo dobre đake", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice u Beogradu.

Zvezda je u hali Pionir pobedila aktuelnog šampiona Evrope, ekipu Real Madrida sa 94:88, u šestom kolu Grupe A Evrolige i izbila na četvrto mesto na tabeli, ispred današnjeg protivnika i Strazbura. Radonjić je tokom treće deonice poslao Stefana Jovića u svlačionicu, a na pitanje zašto je to uradio, odgovorio je da je smatrao da je to dobro za tim.

"Zato što sam smatrao da treba i da je to najbolje za tim, kao što se i pokazalo. To su interne stvari kluba, ne dešava se prvi put, ni ovde, ni na drugim terenima", rekao je Radonjić.

On nije želeo da pojedinačno komentariše igru svojih košarkaša, rekavši da je pokazana odlična timska igra, ali je rekao da je Kvinsi Miler već pokazao zašto je doveden.

"Statistika pokazuje da smo dobili timski. Bilo je, naravno, dobrih individualnih stvari, ali učinak Majka Cirbesa, igra Nikole Rebića i Marka Gudurića, čuvanje Rudija Fernandesa... da ne nabrajam. Tim je bio veliki naš kvalitet, iako su se određeni igrači individualno izdvajali", kazao je Radonjić.

Radonjić je čestitao svojim igračima "na svemu što su pokazali" protiv Reala i zahvalio se navijačima na fantastičnom ambijentu.

"Znali smo da je Real došao u lošem trenutku za nas, ali i za njih. Imali su nekoliko poraza i došli za situaciju da se bore za Top 16 što niko nije očekivao. Igrali smo protiv šampiona Evrope koji je imao maksimalan imperativ. Ušli smo bez respekta, da nadu niko ne može da nam uzme i uz fantastičnu podršku navijača odigrali odlično i pobedili", dodao je on.

Trener crveno-belih je istakao da sada razmišlja samo o narednom protivniku, Ciboni u Jadranskoj ligi.

"Cibona mi je u glavi, to mi je fokus, ne smemo da dozvolimo da izgubimo. Super, zadovoljan sam, ali ništa nismo napravili što se tiče plasmana u narednu fazu Evrolige", naveo je on.

Radonjić je najavio da će povređeni Nemanja Dangubić "možda biti u timu" u narednom kolu Evrolige. Crvena zvezda će u sledećem kolu, u petak igrati protiv Himkija, takođe u hali Pionir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track