(VIDEO) PARTIZANOV TAJFUN ZA OPSTANAK: Crno-beli pobedom u Sloveniji definitivno ostali u ABA ligi
Foto: ABA Liga

Više nema dileme

(VIDEO) PARTIZANOV TAJFUN ZA OPSTANAK: Crno-beli pobedom u Sloveniji definitivno ostali u ABA ligi

Košarka -
Košarkaši Partizana savladali su kao gosti ekipu Tajfuna (83:65) u meču 24. kola regionalne ABA lige.

Crno-bele je do trijumfa predvodio sjajni Edo Murić sa 22 poena, dok su Kevin Džons i Džamar Vilson postigli po 12.

Kod domaćina Sandi Čebular postigao je 15 poena.

Dva kola pre kraja Partizan ima skor 11-13 i nalazi se na petom mestu, dok je Tajfun pretposlednji sa učinkom 7-17.

Četvrta četvrtina

Polovinom poslednje četvrtine Partizan je imao najubedljiviju prednost do tada (76:56). Gosti igraju kao u transu i domaći tim im ne može ništa u odbrani.

Do kraja meča rutinski je sačuvana razlika za veoma bitnu pobedu 83:65.

Treća četvrtina

Partizan je poenima Murića i Džonsa počeo drugo poluvreme, a za osam minuta trećeg kvartala gosti su primili samo dva poena. To im je donelo veliku prednost 56:43.

Treći deo igre završen je vođstvo gostiju 69:52.

Druga četvrtina

Tajfun je u 12. minutu stekao prvu ozbiljniju prednost na početku druge četvrtine (28:19). Partizan je popustio u odbrani, ali mu je veći problem u napadu gde promašuje.Kad se očekivalo da padnu i da ova utakmica ode na stranu Tajufuna, probudio se Edo Murić. Ubacio je trojku sa osam metara, a zatim su se nadovezali i Vrabac i Džons za seriju 7:0, pa je u 14. minutu bilo 28:26.

Do kraja četvrtine igralo sa mnogo promašaja i faula, a posle dvre deonice Partizan ima prednost 43:41.

Prva četvrtina

Tajfun je bolje ušao u meč, pošto je poveo 5:0. Partizan je u trećem minutu izjednačio na 5:5. Tajfun je u 5. minutu poveo 12:7, a crno-beli su prišli na 12:10. U narednih nekoliko minuta vodila se velika borba, a Tajfun je stalno imao blagu prednost. U 8. minutu bilo je 17:17, a Tajfun je u finišu stekao prednost i poveo 25:19. Ovim rezultatom je završena prva četvrtina.

TOK UTAKMICE

Džikić: Morali smo da pokažemo sve što znamoTrener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je njegova ekipa u utakmici protiv Tajfuna morala da pokaže sve što ume kako bi upisala novu pobedu u Jadranskoj ligi. "Prvo želim da čestitam ekipi Tajfuna, koja se bori sa brojnim poteškoćama i verujem, da bi u suprotnom slučaju bila u mnogo boljoj situaciji na tabeli. Svesni smo bili činjenice da igramo protiv ekipe od velikog potencijala. Na papiru izgleda kao da je naša pobeda ubedljiva, ali smo stvarno morali da pokažemo sve što znamo, kako bismo je postigli", rekao je Džikić. Najefikasniji u Partizanu bio je Edo Murić sa 22 poena. "Pred gostovanje u Celju, znali smo da ćemo morati da pokažemo što bolju igru, jer Tajfun i dalje ima želju za dokazivanjem. Uspeli smo da to prenesemo na moje saigrače, da pokažemo dobru igru i da zasluženo pobedimo", rekao je Murić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track