(VIDEO) TEŠKA GRUPA: Srbija sa Turskom i Rusijom na Evrobasketu!
Foto: Saša Pavlić

Počinje nova akcija

(VIDEO) TEŠKA GRUPA: Srbija sa Turskom i Rusijom na Evrobasketu!

Košarka -

Košarkaši Srbije igraće u grupi D Evrobasketa koji će biti održan od 31. avgusta do 17. septembra. sledeće godine u četiri zemlje Turskoj, Rumuniji, Izraelu i Finskoj.

Izabranici selektora Đorđevića igraće protiv Rusije, Turske, Letonije, Velike Britanije i Belgije. U A grupi, u Helsinkiju, igraće Poljska, Grčka, Francuska, Finska, Island i Slovenija, u B grupi, u Tel Avivu su, Ukrajina, Izrael, Litvanija, Gruzija, Italija i Nemčka, a u C grupi, u Klužu, Hrvatska, Češka, Španija, Crna Gora, Rumunija i Mađarska.

Sastavi grupa

Grupa A: Poljska, Grčka, Francuska, Finska, Island, Slovenija.Grupa B: Ukrajina, Izrael, Litvanija, Gruzija, Italija, Nemačka.Grupa C: Hrvatska, Češka, Španija, Crna Gora Rumunija, Mađarska.Grupa D: Velika Britanija, Rusija, Srbija, Letonija, Turska, Belgija.

Kako je saopšteno na sajtu Košarkaškog saveza Srbije, u drugom kolu grupne faze Srbija će 2. septembra igrati protiv Rusije, a dva dana kasnije protiv Turske.Svetski i olimpijski vicešampion će u četvrtom kolu igrati protiv Velike Britanije 5. septembra, a u poslednjem kolu 7. septembra protiv Belgije.U osminu finala plasiraće se po četiri prvoplasirane ekipe iz svake grupe.

Domaćini birali po jedan tim

Na EP će učestvovati 24 ekipe, koje će biti podeljene u četiri grupe sa po šest timova. Domaćini svake grupe imali su pravo da odrede po jednu reprezentaciju koja će igrati u njihovoj zemlji i grupi, pa je tako već poznato da će Island igrati u Finskoj, Litvanija u Izraelu, Mađarska u Rumuniji, a Rusija u Turskoj.

Opcije pre žreba

Opcija ima mnogo, od najlakše do najteže grupe jer srbija se ne može sresti samo sa Litvanijom, Francuskom i Španijom u prvoj fazi.

Raspored šešira

Prvi šešir: Srbija, Španija, Litvanija, Francuska.

Drugi šešir: Grčka, Italija, Češka, Letonija.

Treći šešir: Hrvatska, Izrael, Turska, Finska.

Četvrti šešir: Rusija, Slovenija, Mađarska, Gruzija.

Peti šešir: Nemačka, Belgija, Poljska, Crna Gora.

Šesti šešir: Island, Velika Britanija, Ukrajina, Rumunija.Đorđević: Na žreb ne mogu da utičem

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević ne razmišlja previše o žrebu za Evropsko prvenstvo.

"Ne opterećujem se stvarima na koje ne mogu da utičem. Naša stremljenja i ambicije su odavno poznate... Kad želiš u vrh moraš da pobeđuješ", istakao je Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track