(VIDEO) VEJD DEBITOVAO POBEDOM: Spursi pokvarili veče Sakramento
Foto: Fonet/AP

NBA

(VIDEO) VEJD DEBITOVAO POBEDOM: Spursi pokvarili veče Sakramento

Košarka -

Košarkaši Čikaga pobedili su danas na svom terenu Boston sa 105:99, a plejmejker Dvejn Vejd je u svom debiju za domaći tim postigao 22 poena i odigrao ključnu ulogu u finišu meča.

Bulsi su u poslednjoj četvrtini vodili sa 14 poena razlike, 95:81, ali je onda Boston napravio seriju i prišao na dva poena zaostatka, 99:101 43 sekunde pre kraja, da bi posle toga Vejs postigao trojku, a onda u sledećem napadu blokirao Džeralda Grina u pokušaju da uzvrati.

Vejd je utakmicu završio sa 22 poena, šest skokova i pet asistencija. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džimi Batler sa 18 poena i 10 skokova, dok je Crnogorac sa španskim pasošem Nikola Mirotić doprineo sa 15 poena i devet skokova.

"Dugo sam čekao na taj trenutak. Znam da je on poseban i za moju porodicu, koja je bila ovde. Iskoristio sam taj trenutak da zahvalim Bogu što mi je pružio ovu priliku da budem ovde i da imam karijeru kakvu sam imao, da sam donosem odluku i da se stavim u položaj u kome mogu da živim svoj san. Bio sam jako zahvalan u tom trenutku i kleknuo sam da se zahvalim Gospodu i čujem huk publike. A onda je bilo vreme za košarku", rekao je Vejd posle meča.

Bulsi su ovog leta menjali svoju zvezdu za drugu veliku zvezdu kada su poslali Derika Rouza u Njujork, a onda potpisali dvogodišnji ugovor sa Vejdom za 47 miliona dolara, koji je ostavio u šoku njegov Majami. Plejmejker je proveo 13 sezona u Hitu, sa kojim je osvojio tri titule i 12 puta učestvovao na Ol-star meču.

Najefikasniji u Bostonu danas bio je Ajzeja Tomas sa 25 poena.San Antonio je pokvario je Sakramentu debi u novoj dvorani pobedom od 102:94. Tim iz Teksasa predvodio je Kavaj Lenard sa 30 poena, dok je Lamarkus Oldridž dodao 15.

Spursi su sjajnom odbranom u drugom poluvremenu zaustavili Kingse i tako ostvarili drugu pobedu u sezoni. Sakramento je u svom prvom meču u sezoni pobedio Feniks u gostima.Publika u Sakramentu bila je uobičajeno bučna, ali to nije pomoglo igračima da ostvare trijumf, uprkos sjajnoj partiji Demarkusa Kazinsa, koji je predvodio Sakramento sa 37 poena i 16 skokova.

Atlanta je na početku sezone pobedila kod kuće Vašington sa 114:99, a do trijumfa su je predvodili novo pojačanje Dvajt Hauard, ali i Tim Hardavej mladji. Hauard je letos stigao u svoj rodni grad kao najveće pojačanje i odmah je doprineo igrama. Utakmicu je završio sa 19 skokova, 11 poena i tri blokade, a njegovo prisustvo u odbrani mnogo je uticalo na igru.

"Najgore što može da se desi je da izgubite prvu utakmicu. Mislim da smo svi bili pomalo nervozni u prvom poluvremenu jer smo hteli da odigramo dobro. Stvarno smo se potrudili za ovaj grad. Kada smo se malo sabrali, malo okvasili noge, onda smo digli igru na novi nivo", rekao je Hauard posle meča.

Najefikasniji u pobedi bio je Pol Milsap sa 28 poena, sedam skokova i šest asistencija, ali je Hardavej mladji neočekivano odigrao jednu od glavnih uloga sa 21 poenom, iako je prošle sezone uglavnom presedeo na klupi za rezerve, a neko vreme je proveo i u razvojnoj ligi.Najefikasniji u Vašingtonu bio je Markif Moris sa 22 poena.

Los Andjeles Klipersi slavili su u gostima Portlandu 114:106. Sjajne partije pružili su Blejk Grifin sa 27 poena i 13 skokova i Kris Pol sa 27 poena, pet skokova i pet asistencija.

Portlandu nije pomogla još jedna odlična partija Dejmijena Lilarda, koji je meč završio sa 29 poena, 10 skokova i tri asistencije.

Rezultati utakmica odigranih u noći izmedju četvrtka i petka: Atlanta - Vašington 114:99 Čikago - Boston 105:99 Sakramento - San Antonio 94:102 Portland - LA Klipers 106:114

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja