VUČIĆ POZDRAVIO ODLUKU ER SRBIJE: Svi moraju da plaćaju prtljag, pa i košarkaši
Foto: Marina Lopičić

Nema popusta ni za koga

VUČIĆ POZDRAVIO ODLUKU ER SRBIJE: Svi moraju da plaćaju prtljag, pa i košarkaši

Košarka -
Premijer očekuje da "orlovi" na Evrobasketu osvoje medalju, pa da im država isplati novčane nagrade

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se kompanija Er Srbija ponaša u skladu sa profesionalnom etikom i da sve ljude tretira jednako, pa i košarkaše Srbije, te ocenio da je sasvim opravdano što neće da ih oslobodi plaćanja viška prtljaga na letu za Berlin.

Upitan kako komentariše činjenicu da je Košarkaški savez Srbije najoštrije osudio odluku Er Srbija da ne odobri zahtev da se državna reprezentacija oslobodi plaćanja viška prtljaga na letu do Berlina, Vučić je istakao da je Srbija zemlja koja najviše u Evropi ulaže u vrhunski sport i da će tako biti i nastavljeno. Država je, kako je objasnio, košarkašima platila sve, od dresova, torbi, do ostalih stvari.

"Nadamo se medalji košarkaša na EP, veruejmo u njih. Država je platila najveći deo obaveza koji su imali, da se ne igramo igara koje razni ljudi pričaju, to je sve država platila zato što je štedela na neki drugi način", istakao je Vučić.

Premijer Srbije je naglasio da je zadovoljan što se Er Srbija ponaša u skladu sa poslovnom etikom, kao ozbiljna zapadna kompanija, te da su iste zahteve imali i "prinčevi, estradne zvezde i drugi sportisti", ali da im to nije dozvoljeno.

"Tako se ponaša ozbiljna kompanija, sa samoupravljanjem je završeno. Ona nema nikakav ugovor o sponzorstvu i nema nikakve potrbe da se bilo ko na bilo koji način obraća lošim rečima Er Srbiji, koja se ponaša profesionalno i sve ljude tretira jednako", istakao je Vučić, dodajući da je to tako bez obzira da li zahteve prema njoj imaju "Đilas, Vučić ili Sveti Petar".

"Neki kažu mogli smo to za vreme Jata, pa mogli ste kada je država plaćala po 40 miliona svake godine, a sad hoće da uzima od Er Srbije i hoće da ima više novca za svoj narod", dodao je Vučić.

On je košarkašima poželeo sve najbolje na EP u Berlinu, rekao da od njih očekuje medalju i podsetio da je država pre nekoliko dana vaterpolistima i košarkašicama isplatila milion evra za osvojene medalje.

"Želim im sve najbolje, sve smo platili, sve ćemo da platimo i ubuduće, mnogo više nego bilo koja druga evropska zemlja. Očekujemo da isplatimo veliki novac i košarkašima, što znači da ćemo sigurno imati medalju", naveo je Vučić.

Dodao je da država od sportista očekuje i dvostruko više medalja na Olimpijskim igrama u Brazilu, sedam ili osam, i da će država i to da plati.

"Tako funkcionišu ozbiljne zemlje", poručio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track