VUJOŠEVIĆ PRED MZT: Zašto nam sude Slovenci, kad se sa Olimpijom borimo za plej - of
Foto: Fonet

Zamišljen

VUJOŠEVIĆ PRED MZT: Zašto nam sude Slovenci, kad se sa Olimpijom borimo za plej - of

Košarka -
Treba uslovi da budu ravnopravniji što takmičenje odmiče, kazao je trener Partizana

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da njegovu ekipu očekuje važna utakmica protiv MZT-a u borbi za četvrto mesto u ABA ligi koja vodi u plej-of tog takmičenja. "Znamo da su veoma ambiciozni, možda nisu imali dovoljno strpljenja da dođu do pravih rezutata. Siguran sam da imaju potencijal i da će taj potencijal pokazati u potpunosti. Za nas je to bitna utakmica u toj odbrani četvrtog mesta", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Partizan u subotu gostuje MZT-u u Skoplju u 20. kolu ABA lige. Crno-beli su trenutno četvrti na tabeli regionalnog takmičenja sa skorom od 12 pobeda i sedam poraza, dok je MZT na 12. mestu sa šest trijumfa i 13 poraza.

Najbliži pratilac Partizana u borbi za četvrto mesto koje vodi u plej-of je slovenačka Olimpija koja ima dve pobede manje. Vujošević je zato izrazio čuđenje što će meč u Skoplju suditi slovenački arbitri.

"Čudna odluka u delegiranju sudija. Najveći konkurent nam je Olimpija za to četvrto mesto. Ne govorim da su republičke sudije povezane sa klubovima, ali je čudno da slovenačke sudije sude ovu utakmicu dok se mi sa Olimpijom borimo za četvrto mesto. Treba uslovi da budu ravnopravniji što takmičenje odmiče", kazao je on.

Vujošević je istakao da će Milenko Tepić igrati protiv MZT-a, ali da ekipa i dalje ima određenih zdravstvenih problema o kojim nije želeo da govori.

"Verujem u spremnost svoga tima u nameri da se učvrsti ta četvrta pozicija. Daleko od toga da se obezedi, ali da se učvrsti. Uostalom, imamo i obavezu jer smo redovno plaćeni... Daćemo svoj maksimum u Skoplju, to ne garantuje pobedu, ali garantuje dobru predstavu", rekao je trener crno-belih.

Partizan je ranije ove nedelje napustio Luka Bogdanović, koji će karijeru nastaviti u španskoj Andori. "Svako ko je bio u timu bio je dragocen. Luka je pružao dodatnu dimenziju našoj igri. Imao je otvoren ugovor... Njegov menadžer (Miško) Ražnatović nas nije ni obavestio o tome, saznao sam od igrača. Sigurno da ne bi išao da je drugačija situacija. Premostićemo nedostatak, nije bio među osnovnim igračima", rekao je Vujošević. Košarkaš Partizana Edo Murić kazao je da se nada da će crno-beli nastaviti seriju pobeda.

"Putujemo u Skoplje gde nas očekuje dobra ekipa MZT-a. Nikada nije lako igrati tamo, sigurno će se napuniti hala. Sigurno će biti vatrena atmosfera, a na nama je da ne napravimo kiks i nastavimo seriju pobeda", naveo je Murić. Utakmica između Partizana i MZT-a igra se u subotu od 21.00.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track