VUJOŠEVIĆ: Sudije su dozvolile Zvezdi prljavu igru, igraju se sudbinama
Foto: ABA Liga

Trener Partizana o suđenju

VUJOŠEVIĆ: Sudije su dozvolile Zvezdi prljavu igru, igraju se sudbinama

Košarka -
Nije to osnovni razlog poraza, ali je vrlo prljav način da se tako dobijaju utakmice. Zvezda se svim sredstvima bori da ostane zu Evroligi, a nismo bili u stanju da imamo karakter i prevaziđemo tu situaciji, rekao je trener crno-belih

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je posle poraza od Crvene zvezde u polufinalu ABA lige da je sudijski kriterujum bio neujednačen, ali poručio da su crveno-beli zasluženo pobedili.

"Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi. Zvezda je odigrala veoma grubo i prljavo, što im je bilo dozvoljeno od sudija. Odlučujući faktor, ali i pokazatelj veće mentalne spremnosti bio je skok. Zvezda je zasluženo dobila utakmicu van tendencioznog delegiranja, a velika odgovornost je na stručnom štabu i igračima", rekao je Vujošević na konferenciji za medije posle meča.

On je istakao da je sudijski par Belošević-Radović sudio u korist Crvene zvezde.

"Nije to osnovni razlog poraza, ali je vrlo prljav način da se tako dobijaju utakmice. Zvezda se svim sredstvima bori da ostane zu Evroligi, a nismo bili u stanju da imamo karakter i prevaziđemo tu situaciji. Videlo se kako su se svirali faulove, delioci pravde, ali i delegati, igraju se sudbinama mnogih ljudi, ali i svojom", rekao je Vujošević i dodao da njegove reči nisu u afektu.

Vujošević je dodao da je Aleksandar Pavlović nije najveći krivac za poraz, već kompletan tim na čelu sa stručnim štabom.

"Pavlović je naseo na provokaciju i za to nema opravdanja, ali sudije sankcionišu samo njegovu reakciju. Ne volim da komentarišem individualne odgvornosti, čak i kada su za pohvalu. Odgovornost je timska, ne samo na jednom čoveku", zaključio je Vujošević.

Košarkaš crno-belih Milan Mačvan kazao je da su crveno-beli zasluženo poveli sa 2:1 u polufinalnoj seriji ABA lige.

"Zvezda je agresivnije i spremnije ušla u meč, stekla je prednost, ali na kraju nismo uspeli da se vratimo, iako smo došli na "minus jedan". Verujem da ćemo sutra biti borbeniji", zaključio je Mačvan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track