ZLATNE KOŠARKAŠICE IGRAJU ZA EP Nevena Jovanović: Biće emotivno u mom Kraljevu
Foto: KSS

Kvalifikacije za Evrobasket

ZLATNE KOŠARKAŠICE IGRAJU ZA EP Nevena Jovanović: Biće emotivno u mom Kraljevu

Košarka -

Srpske košarkašice sutra putuju u Kraljevo gde će u subotu od 19 časova igrati pretposlednju kvalifikacionu utakmicu za plasman na Evropski šampionat u Češkoj protiv Luksemburga.

Srpska selektorka Marina Maljković ove nedelje radila je sa mladim i perspektivnim igračicama na koje naš nacionalni tim treba da se osloni u budućnosti, ali i sa bronzonom petorkom iz Rija.

Duel u Kraljevu biće specijalan za beka našeg tima Nevenu Jovanović, koja će posle dužeg vremena odigrati zvaničnu utakmicu u rodnom gradu.

– Biće emotivno. Kraljevo je mali, ali sportski grad i očekujem da ćemo imati veliku podršku sa tribina. Moji sugrađani žele da upoznaju devojke iz reprezentacije. Ovom prilikom im se zahvaljujem na velikoj podršci koju su meni i reprezentaciji pružali i pozivam ih da dođu u što većem broju. Mi ćemo im se odužiti našom prepoznatljivom igrom i borbom za svaku loptu. Devojke će dati sve od sebe. Bez obzira na ime protivnika, svesne smo odgovornosti koju nosi dres reprezentacije – kaže Nevena Jovanović.

Prvo okupljanje posle osvojene bronze protiče u velikom radu, koji je i doneo našim košarkašicama uspehe u prethodnom periodu.

-Uvek je lep osećaj biti u reprezentaciji, pogotovo posle još jednog uspešnog leta. I dalje mi krenu suze svaki put kada gledam snimak utakmice protiv Australije ili poslednji minut meča za bronzanu medalju. Ponovo smo u ritmu. Sve devojke znaju šta Marina traži i očekuje od nas. Mi koje smo malo duže u sistemu, svakako da se trudimo da pomognemo mlađima da se što pre uklope – zaključila je Nevena Jovanović.

Ulaz na utakmicu Srbija – Luksemburg je slobodan, a iz Košarkaškog saveza Srbije pozivaju navijače da dođu u što većem broju i pruže podršku najboljoj košarkaškoj reprezentaciji u Evropi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track