ZNANJE I KOŠARKA: Mladi igrači Mege stipendisti fakulteta
Foto: Mega Leks/Dragoslav Žarković

Život postoji i mimo sporta

ZNANJE I KOŠARKA: Mladi igrači Mege stipendisti fakulteta

Košarka -

Košarkaški klub Mega Leks za kratko vreme postao je prepoznatljiv po radu sa mladim i talentovanim igračima.

1 / 3 Foto: Mega Leks/Dragoslav Žarković

Broj košarkaša koji direktno, iz dresa Mege, ide u NBA povećava se iz godinu u godinu, a zanimljivo je da je Mega jedini klub, van američkog kontinenta, koji je u dva navrata imao po čak trojicu draftovanih igrača u jednoj sezoni.Shodno velikom broju tinejdžera u seniorskom timu, menadžment Mega Leksa odlučio je da, osim o njihovom košarkaškom razvoju, povede računa i o obrazovanju. Iz tog razloga potpisan je ugovor o saradnji sa Fakultetom za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. Na taj način Mega će dobiti određeni broj stipendija za svoje košarkaše, dok će ostali imati priliku da na ovom privatnom fakultetu studiraju po beneficiranim uslovima.

Foto: Mega Leks/Dragoslav Žarković
Foto: Mega Leks/Dragoslav Žarković

Takođe, saradnja će ići i u suprotnom smeru pa će studentima Fakulteta za sport, na Novom Beogradu, biti omogućeno stručno osposobljavanje i usavršavanje kroz praksu u klubu, a zajednički će se organizovati stručni edukativni kampovi i seminari, sa posebnim akcentom na sprečavanje negativnih pojava u sportu. – Uspostavljanje saradnje sa Fakultetom za sport Univerziteta Union „Nikola Tesla“ je dokaz da vodimo računa o svim aspektima razvoja naših mladih igrača. Svesni važnosti obrazovanja, uspeli smo da pronađemo fakultet na kom će studiranje u potpunosti biti prilagođeno njihovim sportskim obavezama. Siguran sam da je ovo dobitna kombinacija i da će višestruku korist imati naši igrači, Mega Leks kao klub, ali i Fakultet za sport na Novom Beogradu, istakao je Goran Ćakić, Generalni menadžer Mega Leksa.Stipendisti Fakulteta za sport Univerziteta Union Nikola Tesla i brucoši sledeće školske godine postaće mladi košarkaši Novak Musić i Nikola Mišković, pa će im kolege biti mnogi poznati sportisti poput Davora Štefaneka, Nataše Kovačević, Marka Gudurića, Andree Lekić, Viktora Rašovića…

Foto: Mega Leks/Dragoslav Žarković
Foto: Mega Leks/Dragoslav Žarković

– Ponosni smo što je Mega Leks, klub u kome stasava sve više reprezentativaca i NBA igrača, postao naš partner, rekla je prof. dr Ivanka Gajić, dekanka Fakulteta za sport Univerziteta Union Nikola Tesla i potom dodala:– Ovom saradnjom našim studentima biće omogućeno da se upoznaju sa funkcionisanjem kluba koji je ove godine dobio sve pohvale za organizaciju utakmica u FIBA Ligi šampiona, ali i da prate metodologiju trenažnog procesa i tako stiču preko potrebno iskustvo i svoje znanje proveravaju u praksi. Za četiri godine postojanja našeg fakulteta uspostavili smo saradnju sa preko 80 sportskih organizacija i klubova što dovoljno govori o uspešnosti naše misije. Činjenica da smo kao visokoobrazovna institucija prepoznati od tolikog broja sportskih klubova, saveza i organizacija je nesumnjiv dokaz kvaliteta uslova i nastavnih programa koje nudimo. Svesno ulažemo u sport o čemu najbolje svedoči podatak da smo jedini fakultet u Srbiji koji je omogućio potpuno besplatno studiranje za više od 40 perspektivnih sportista i državnih reprezentativaca, zaključila je profesorka Gajić.

Foto: Mega Leks/Dragoslav Žarković
Foto: Mega Leks/Dragoslav Žarković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track