ŽURKE U KRALJEVU I NIŠU: Sestre Dabović pozivaju navijače na proslavu olimpijske bronze
Foto: KSS

Kvalifikacije za Evropsko prvenstva

ŽURKE U KRALJEVU I NIŠU: Sestre Dabović pozivaju navijače na proslavu olimpijske bronze

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u subotu od 19.00 časova u novoj hali u Kraljevu igra utakmicu pretposlednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Češkoj protiv Luksemburga.

Ulaz na utakmicu je besplatan, a sve reprezentativke pozivaju publiku da dođe u što većem broju i da na taj način zajedno proslave osvajanje olimpijske bronze. Pred put u Kraljevo, nacionalnom timu priključile su se i sestre Dabović – Milica i Ana.

– Osećam kao da se nismo nikada ni razdvajale. Tu su devojke sa kojima sam u poslednjih pet godina bukvalno provela više vremena nego sa porodicom ili prijateljima. Jedva čekam da počnu utakmice! Više pažnje možda posvećujemo Ukrajini, jer smo tamo izgubile, pa sve zajedno želimo da im vratimo za to i da izborimo prvo mesto u grupi. Utakmica protiv Luksemburga će biti interesantna i na njoj će priliku dobiti mlade igračice. Želim da pozovem gledaoce da nas podrže u što većem broju i da na taj način, kao što smo prošle godine u Pioniru proslavili evropsko zlato, proslavimo olimpijsku bronzu – istakla je Ana Dabović, koja se nedavno kao članica Los Anđeles Sparksa okitila titulom šampiona VNBA lige.Milica Dabović je kao kapiten predvodila naš nacionalni tim na prethodna četiri velika takmičenja. Ona ističe da je pod jakim emocijama, pošto će se ovom prilikom oprostiti od dresa sa nacionalnim grbom.– Tek sam se priključila i lepo je kada vidiš mila lica. Srećna sam što sam tu… Pre nekoliko dana sam počela da razmišljam kako će sve ovo izgledati i moram da priznam da sam pod jakim emocijama. Biću tu zbog našeg naroda, uživaću maksimalno i odbrojavati sate do utakmice. Drago mi je i da vidim dosta mladih igračica, koje su sa razlogom tu. Daćemo sve od sebe da publika uživa i nadam se da ćemo kvalifikacije završiti onako kako dolikuje, a to je sa pobedama – rekla je Milica Dabović.

Osvajanjem evropskog zlata i olimpijske bronze, ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije rekla poslednju reč. Ana Dabović veruje u svetlu budućnost i još bolje rezultate našeg nacionalnog tima.

– Imamo tu sreću da u reprezentaciji imamo mlade igračice. Osim moje sestre Milice, koja je kao kapiten nosila ovaj tim pet godina, nemamo starijih igračica i verujem da ova ekipa može da ostane na okupu još jedan olimpijski ciklus. To je moja želja, da sa igračicama kao što su Sonja, Jelena, Nevena, Tamara i druge budem i dalje u timu i da pravimo još bolje rezultate – zaključila je Ana Dabović.Utakmica Srbija – Luksemburg igra se u novoj dvorani u Kraljevu u subotu od 19.00 časova, dok je duel Srbija – Ukrajina na programu u sredu od 18.00 časova u niškom „Čairu“. Ulaz na oba meča je besplatan, a iz Košarkaškog saveza Srbije pozivaju navijače da dođu u što većem broju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track