ZVEZDA BEZ TOP 8 Nebojša Čović: 16 pobeda je ogroman uspeh, a prognozirali su nam 3
Foto: Zorana Jevtić

Reč predsednika

ZVEZDA BEZ TOP 8 Nebojša Čović: 16 pobeda je ogroman uspeh, a prognozirali su nam 3

Košarka -

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da su crveno-beli ove sezone napravili veliki uspeh u Evroligi i dodao da je to odlična podloga za ono što sledi.

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale Evrolige, pošto su izgubili od Darušafake sa 78:62 u poslednjem kolu ligaškog dela takmičenja.

Čović je nakon utakmice u Istanbulu rekao da su Zvezdi u oktobru, na početku takmičenja, prognozirali dve ili tri pobede.

"Da mi je neko pričao da ćemo na kraju imati 16 pobeda ne bih mu verovao, a tek ne bih verovao da sa 16 pobeda Zvezda ne može da prodje u Top 8", rekao je Čović.

"Ovo je, međutim, veliki uspeh i odlična podloga za ono što sledi jer klub ne postoji jednu godinu ili jednu sezonu. Čestitao sam igračima i stručnom štabu, ali i svim ostalima u klubu koji su izdržali sve sa čime smo se suočavali. Kada to kažem mislim na novi format takmičenja koji je izuzetno naporan, ali i na druge stvari o kojima ćemo razgovarati na kraju sezone", dodao je on.

Čović je istakao da je Zvezda napravila osnovu za stabilan evroligaški klub kakav, kako smatra, i treba da bude."Što se tiče nastupa u Evroligi, ne želim da pričam ni o regularnosti, ni o sudijama, a o tome dobro pričaju neki treneri, na primer jedan koji radi u Nemačkoj", rekao je on.

Novi format Evrolige sa čak 30 kola je novina, koja je donela ogroman broj utakmica, i to vrlo kvalitetnih, ali i neizvesnost. Završnica Evrolige je ove godine upravo u Istanbulu, a sledeće u Beogradu.

"Raduje me da je Evroliga napravila veoma interesantno takmičenje. Prva je godina za nas, kao i za sve u Evroligi. Mi ćemo se truditi da budemo što je moguće bolji iz godine u godinu. Naredna sezona Evrolige je veoma interesantna i sezona koju ne bi trebalo ispustiti. Interesantna je zbog toga što će se fajnal-for igrati u Beogradu. Nadam se da ćemo imati dovoljno razumevanja i mudrosti da nešto napravimo naredne godine", rekao je Čović.

Da bi Zvezda i naredne sezone igrala u Evroligi potrebno je da osvoji trofej u Jadranskoj ligi. Finalna serija regionalnog takmičenja izmedju Zvezde i Cedevite počinje u ponedeljak.

"Sledi nam finale ABA lige koje je uslov da se odbranom titule obezbedi ponovo plasman u Evroligu, a tek onda strateški dobro postavi sezona 2017/18. Mislim da neće doći do opuštanja medju navijačima jer smo mi samo završili jedan deo teške sezone. Već u ponedeljak kreće finalna serija sa Cedevitom u kojoj imamo prednost domaćeg terena. Cilj nam je da osvojimo ABA ligu da bismo ponovo mogli da se takmičimo u Evroligi", rekao je Čović.

Čović je imao i poruku za navijače Crvene zvezde.

"Kod nas imate puno mrzitelja i negativaca. Ovo im je bilo veče za opuštanje. Navijači i svi u Zvezdi treba da budu ponosni ovom sezonom. Život je jednostavno takav da u pojedinim trenucima ne možete da sami svoju sudbinu izvedete kako ste zamislili. Ona zavisi od mnogih faktora koji kada se sklope ne ostvarite neki put ono što ste planirali", rekao je Čović.

"Za nas je ovo uspešna i za ponos sezona u Evroligi. Dalja priča oko Evrolige nema potrebe da se vodi, a svi Zvezdaši od ponedeljka idemo na Cedevitu da završimo drugi deo posla", zaključio je prvi čovek Zvezde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track