PAZARE GA ISPOD CENE: Bebi Šek u Zvezdi za 350.000 evra
Foto: Profimedia

Pravi tenk

PAZARE GA ISPOD CENE: Bebi Šek u Zvezdi za 350.000 evra

Košarka -
Crveno-beli pred potpisom ugovora sa ogromnim Sofoklisom Skorcanitisom, kojem je prethodnih godina drastično pala vrednost

Crvena zvezda će od prodaje Bobana Marjanovića i Nikole Kalinića zaraditi 1.500.000 evra, a dobar deo tog novca trebalo bi da ode na godišnju platu grčkog centra Sofoklisa Skorcanitisa, koja će, prema saznanjima Kurira, biti oko 350.000 evra.Naime, ponovo je aktuelan dolazak robusnog košarkaša na Mali Kalemegdan, a on je u proteklom periodu zarađivao oko 500.000 evra godišnje. Ipak, kako je poslednje sezone bio daleko od svog nivoa, mahom zbog nekontrolisane kilaže, njegova cena na evropskom košarkaškom tržištu drastično je pala. Bebi Šek je u junu zakoračio u četvrtu deceniju, što su za igrača od 160 kilograma ozbiljne godine, pa bi i to mogao da bude jedan od razloga zašto više ne može da računa na milionske ugovore kao prethodnih godina.Iako su navijači Zvezde vest o dolasku grčkog gorostasa prihvatili s oduševljenjem, direktor crveno-belih Davor Ristović ne želi da potvrdi njenu istinitost, ali je nije ni demantovao."Ne bih želeo da komentarišem bilo šta na tu temu. Dogovor u klubu je da se ne osvrćemo na priče tog tipa, već ćemo se obratiti kad bude bilo povoda za to. Ukoliko neko kao, primera radi, Kalinić i Marjanović napusti klub, javnost će biti obaveštena, baš kao i kad budemo dovodili pojačanja", kaže Ristović.

NEKAD SE TUKAO SA SRBIMASofoklis Skorcanitis najjača je košarkaška figura u evropskoj košarci. Grčki centar je težak 160 kilograma i poznat je po tome što često koristi fizičku snagu, a navijačima Srbije je ostao u sećanju kao akter tuče na prijateljskom meču „orlova“ i Grčke 2010, kad se praktično sam tukao protiv celog srpskog tima i jedva su uspeli da ga zaustave. Miloš Teodosić je bezuspešno pokušao da ga smiri, pa je kapiten Nenad Krstić potegao stolicu da bi se zaštitio od napada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track