ZVEZDA TRAŽI KAZNU ZA SLOVENCA: Damir Javor je uvek glavni akter naših mečeva sa Cedevitom
Foto: Nebojša Mandić

Izbrojali 14 sudijskih grešaka

ZVEZDA TRAŽI KAZNU ZA SLOVENCA: Damir Javor je uvek glavni akter naših mečeva sa Cedevitom

Košarka -
"Zvezda neće dozvoliti da stvari van terena rešavaju one na parketu, i da se urušava višegodišnji napor beogradskog kluba da u sportskim okvirima pobeđuje najbolji", piše u saopštenju crveno-belih

Košarkaški klub Crvena zvezda zatražio je danas od Jadranske lige da sankcioniše slovenačkog sudiju Damira Javora zbog niza grešaka na utakmici petog kola regionalnog takmičenja protiv Cedevite u Zagrebu.

"Uz žalbu, u kojoj se navode i previdi poput poništenog koša Sofoklisa Skorcanitisa, Crvena zvezda je priložila i opsežan video materijal čelnicima Jadranske lige, sa greškama koje je mahom činio jedan sudija, za koga je tek današnjom detaljnom analizom utvrđeno da je od 2009. godine, stalni i glavni akter utakmica dva kluba u Zagrebu, i to sa istim ishodom", navodi se u saopštenju.

Zvezda je u obrazloženju na četiri strane, navela 14 grubih sudijskih grešaka i previda zapisničkog stola i delegata, od kojih je poslednji, nakon promašenog slobodnog bacanja Luke Babića, u poslednjim sekundama meča, prema oceni crveno-belih bio i najveći.

"KK Crvena zvezda neće dozvoliti da stvari van terena rešavaju one na parketu, i da se urušava višegodišnji napor beogradskog kluba da u sportskim okvirima pobeđuje najbolji", piše u saopštenju kluba.

Crveno-beli ističu da je namera žalbe da se zaštite interesi kluba i srpske košarke, jer se prema njihovoj oceni, dešavanjima u Zagrebu u nedelju uveče nova liga našla na velikom ispitu.

Cedevita je u utakmici petog kola Jadranske lige u Zagrebu sinoć pobedila Crvenu zvezdu da 74:72.

http://www.youtube.com/watch?v=pPS-BYvswZI
http://www.youtube.com/watch?v=3HwsXwr6qA0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track