PRIPREME ZA EP: Rukometaši Srbije jedva izbegli poraz od Rumunije
Foto: Saša Pavlić

Rnić spasio Orlove

PRIPREME ZA EP: Rukometaši Srbije jedva izbegli poraz od Rumunije

Ostali sportovi -
U prvoj pripremnoj utakmici za EURO 2016 u Poljskoj, reprezentacija Srbije je remizirala na Banjici sa Rumunijom 30:30 (13:17).

"Orlovi" bili mnogo bolji u drugom poluvremenu i posle zaostatka od četiri gola na polovini meča napravili preokret. Ipak, jedva su izbegli poraz, golom Momira Rnića pet sekundi pre kraja.

Upravo je Momir Rnić bio najefikasniji igrač utakmice sa osam golova. Jedan manje postigao je Darko Đukić, a sa pet pogodaka istakao se i Nemanja Zelenović. Na drugoj strani, Čepregi je sedam puta bio precizan, a Iona i Bera po pet.

Srbija je nastupila bez Petra Nenadića, koji nije uspeo da se priključi ekipi na vreme zbog kasnijeg sletanja aviona usled problema sa maglom, kao i bez Darka Stanića i Uroša Elezovića, koji tek treba da stignu iz Katara.

"Orlovi" će na Evropskom prvenstvu u Poljskoj (15. - 31. januar) igrati u Grupi A domaćinom, Francuskom i Makedonijom.

"Čestitam ekipi Rumunije na fer i dobroj, kvalitetnoj utakmici. Naši momci su pokazali veliku želju i htenje za dobrim rezultatom. Bila nam je nešto slabija odbrana, ali smo uspeli da se vratimo u igru i izjednačimo. Polako se kompletiramo, pristižu i ostali igrači. Preostalo vreme ćemo iskoristiti da se dobro pripremimo i uigramo. Ono što neću tolerisati su isključenja zbog prigovora, jer smo danas zbog toga poklonili 6 minuta protivniku", ocenio je srpski selektor Dejan Perić.

Ajhan Omer, selektor Rumunije je rekao:

"Vrlo dobra utakmica koja nam znači za pripreme za EP. Svi znamo da je Srbija jak tim. Naša odbrana je bila dobra, kao i golman. Nadam se da ćemo i na EP nastaviti da igramo na ovakvom nivou.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track