Vladimir Grbić: Golijanin mora da ode, jer nije glasao protiv prijema Kosova u FIVB
Foto: Zorana Jeftić

Žestoka reakcija legendarnog odbojkaša

Vladimir Grbić: Golijanin mora da ode, jer nije glasao protiv prijema Kosova u FIVB

Ostali sportovi -

Legendarni srpski odbojkaš Vladimir Grbić poručio je danas da predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Nenad Golijanin mora da napusti tu funkciju nakon što nije glasao protiv prijema kosovskog saveza u Međunarodnu odbojkašku federaciju (FIVB).

"Od 1991. godine, otkad sam deo Odbojkaškog saveza, nismo bili u težoj situaciji. Tu smo jer smo izašli iz okvira sportske organizacije kakva je OSS. Umešana je politika bez ikakve potrebe i to zbog ličnog stava predsednika Nenada Golijanina. Na Kongresu u Argentini, trebalo je glasati protiv prijema Kosova u FIVB i sa tim smo svi saglasni", rekao je Grbić.

Grbić, koji je aktuelni prvi potpredsednik OSS, istakao je da je na sednici Izvršnog odbora, koja je usledila posle Kongresa FIVB, interni dogovor bio da se sačuva integritet i jedinstvo organizacije, što je rađeno prethodnih 20 godina i da se zakaže vanredna Skupštinu OSS.

"Predsednik Golijanin, koji je odgovoran za aktuelnu situaciju, to nije ispoštovao diskreditujući članove IO u medijima. Moj stav je da na predstojećoj vanrednoj Skupštini, treba da se izglasa nepoverenje predsedniku Nenadu Golijaninu. Uveren sam da će delegati OSS doneti najbolju odluku za srpsku odbojku", zaključio je Grbić.

Vanredna Skupština, na kojoj će se glasati o poverenju Golijaninu, OSS održaće se 25. oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track