SAJAM SPORTA: Štand Golf asocijacije Srbije jedan od najposećenijih
Foto: GAS

Ozbiljan i kvalitetan rad sa juniorima

SAJAM SPORTA: Štand Golf asocijacije Srbije jedan od najposećenijih

Ostali sportovi -

Golf asocijacija Srbije još jednom je imala izuzetno uspešan nastup na Međunarodnom sajmu sporta u Beogradu.

1 / 3 Foto: GAS

Peto izdanje ove manifestacije koje je prethodnog vikenda održano pod naslovom “Sport je zakon” u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta u Vladi Republike Srbije prvuklo je 60.000 posetilaca koji su imali priliku da se upoznaju sa radom 40 teritorijalnih sportskih saveza i 95 nacionalnih granskih saveza.

Golf, Sajam sporta, Foto: GAS
Golf, Sajam sporta, Foto: GAS

Štand GAS-a je i ove godine bio jedan od najposećenijih tokom trodnevnog festivala sporta u Hali 1 Beogradskog sajma. Uz one najmlađe, koji su i ovoga puta pokazali veliko interesovanje za golf, tu su bili i brojni saradnici iz Beograda, Niša i Zrenjanina, srpski reprezentativci i članovi stručnog tima, članovi golf klubova iz Srbije, deca koja golf uče u okviru redovne nastave fizičkog vaspitanja, kao predstavnici državnih institucija, sportskih saveza i visokih škola.

-Imamo odličnu saradnju sa Golf asocijacijom Srbije, koja je pre tri godine ušla u sistem i prepoznata je od strane države. Velika je stvar što imaju mnogo projekata za decu i što razvijaju juniorski sport. To je suština i napraviće veliku stvar ako golf i svi drugi sportovi posle ovog Sajma dobiju makar pet novih članova - istakao je Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta tokom posete štandu Golf asocijacije Srbije.

Golf, Sajam sporta, Foto: GAS
Golf, Sajam sporta, Foto: GAS

Srpski reprezentativci Mihailo Dimitrijević, Luka Jovanović i Jana Marinović tokom trodnevnog izlaganja popularisali su ovaj plemeniti sport kroz demonstraciju i podučavanje posetilaca koji su želeli da se oprobaju sa golf štapom i lopticom. Demonstrativni golf teren stalno je bio pun zainteresovanih, a najviše je bilo najmlađih.

-Treću godinu za redom smo na Sajmu i radimo punom parom sve bolje i bolje. Imamo veliki broj dece koja se interesuju za golf, a tu su i osnovci sa kojima radimo u redovnoj nastavi, koji su došli da podrže našu organizaciju i promociju golfa. Taj projekat je priznat od Evropske golf asocijacije i na nedavnom sastanku smo dobili preporuku da ga podelimo sa ostalim savezima u regionu, kako bi i oni mogli da ga prilagode svojim školskim sistemima - istakla je generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije Irena Suturović Bogdanović, koja je tokom Sajma sporta zajedno sa asistentom Jovanom Trifunović prisustvovala stručnom seminaru u organizaciji Sportskog saveza Srbije.

Završena sezona je jedna od najuspešnijih u istoriji golfa na ovim prostorima. Naša reprezentacija osvojila je Tim šild u Mađarskoj, što je na kongresu Evropske golf asocijacije proglašeno za jedno od specijalnih dostignuća, a bilo je i brojnih uspešnih nastupa na turnirima u regiji i Evropi.

Golf, Sajam sporta, Foto: GAS
Golf, Sajam sporta, Foto: GAS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track