DANI VATERPOLO ŠAMPIONA: Dejan Stanković i Zoran Cvijanović rezervisali svoja mesta uz bazen
Foto: Reuters, Dado Đilas

Šampioni uz šampione

DANI VATERPOLO ŠAMPIONA: Dejan Stanković i Zoran Cvijanović rezervisali svoja mesta uz bazen

Ostali sportovi -

Sličan se sličnom raduje ili u slučaju naših zlatnih vaterpolista šampioni okupljaju šampione.

Dan vaterpolo šampiona zakazan za 23. decembar na Tašmajdanu (18,00) osim tribina punih navijača koji žele da pozdrave zlatne srpske delfine u duelu sa Timom sveta, okupiće i mnogo poznatih iz drugih sportova i branši.

Među njima će biti i nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i Crvene zvezde Dejan Stanković kao i jedan od najboljih srpskih glumaca Zoran Cvijanović.

Obojica zaljubjenici u vaterpolo ali i poštovaoci Slobodana Nikića i Živka Gocića legendarnh vaterpolista koji će 23. decembra na Tašu poslednji put igrati za Srbiju.

Svoja mesta uz bazen već su rezervisali.

- Čuo sam da je velika navala za karte i nisam želeo ništa da riikujem, na vreme sam rezervisao nekoliko karata, jer dolazim sa sinovima. Drago mi je i da se karte svima naplaćuju jer prihod ide u humanitarne svrhe – rekao je Dejan Stanković, koji će samo zbog ovog meča doputovati iz Milana.

Slavni srpski fudbaler ističe da su Živko i Boba za njega najbolje oličenje šampiona i pobednika.

- Ne znam šta bih mnogo pričao o njima i ostalim vaterpolistima. Šta reći o ljudima koji su osvojili toliko zlatnih medalja i koji su aktuelni šampioni svakg vaterpolo takmičenja koje postoji. Meni je zaista velika čast i zadovoljstvo što ih poznajem a uz to imam i privilegiju da su mi prijatelji. Radi se o ljudima koji mogu da budu sportski i moralni primer bukvalno svakom sportisti na planeti. Mnogo puta su mi upravo vaterpolisti bili inspiracija za moje uspehe i utakmice i zaista želim da im se dolaskom na ovaj meč još jednom zahvalim – rekao je Dejan Stanković.

Zoran Cvijanović za sebe voli da kaže „da nije bio glumac sigurno bi bo vaterpolista“. Čovek koji sa jednakim divljenjem voli vaterpolo kao i njegove protagoniste a na uspehe srpskog vaterpola ponosan je kao da su ično njegove premijere.

- Mislim da ima i puna decenija kako smo Boba Žile i ja trenirali zajedno. I danas mi nije jasno kako se desilo da oni ovako daleko doguraju, a da ja ostanem na suvom. Doduše, Žile je uvek bio malo bolje građen, imao je za nijansu bolje predispozicije. Uprkos tome, uvek mi je govorio da bi vleo da bude građen kao ja, ali kad bude imao 50 godina. Nije mi jasno ni kako me je Boba ovoliko ostavio iza sebe. Ipak smo mi rođeni na isti dan, doduše ja 20 godina ranije ali zar je to važno – u svom stilu počinje priču o dvojici srpskih vaterpolo legendi Cvijanović i dodaje da bi voleo da Tašmajdan zaista bude krcat jer šampioni svega to i zaslužuju.

- Sada kad su osvojili sve, oni su najdalja daljina do koje pogleda može da dobaci, a ja sam presrećan da je ta daljina meni tako bliska... da smo prijatelji. Njih dvojica i kompletan tim su ponos srpskog sporta, ponos našeg naroda – rekao je Cvijanović.

Nema sumnje da nas u četvrtak 23. decembra na Tašmajdanu očekuje spektakl. Spektakl koji su šampioni zaslužili. Ulaznice za revajalni meč između Srbije i Tima sveta mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 300 dinara, a sav prihod od prodaje namenjen je za pomoć petogodišnjem Andreju Petroviću koji boluje od cerebralne paralize.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track