PROMENILA PROFESIJU: Jedna od najboljih skijašica sveta, neće više na stazu, ali će je još pominjati
Foto: Reuters

Dosta joj je

PROMENILA PROFESIJU: Jedna od najboljih skijašica sveta, neće više na stazu, ali će je još pominjati

Ostali sportovi -

Proslavljena slovenačka skijašica Tina Maze predstavila je u Ljubljani autobiografiju pod naslovom "Ja, Tina", nakon što se i definitivno oprostila od dugogodišnje uspešne karijere.

Knjigu je po njenim dnevničkim beleškama koje je pisala rukom pisao sportski novinar Vito Divac sa kojim se poznaje od kako je stupila na "bele staze".

"Pisanje dnevnika bila je svojevrsna terapija koju mogu svim da preporučim", kazala je Maze na prezentaciji knjige.

"Pisala sam dnevnik u pripremama na takmičenju, tražeći neke odgovore i izražavajući osećanja, jer papir sve podnese i razume a to mi je pomoglo i kad sam imala vrlo teške sezone", dodala je.Na celodnevnom događaju organizovan je i paralelni slalom sa Tinom Maze.

Knjiga završava Tininom mišlju da je u uspešnoj karijeri imala i mnogo sreće jer nikad nije imala tešku povredu koja bi je sprečila da nastavi i bude uporna u postizanju vrhunskih rezultata.

Biografski roman "Ja, Tina" ima 291 stranicu i 36 poglavlja, ali nije prva Tinina knjiga jer je lani napisala i izdala slikovnicu sa pričama za decu pod naslovom "Tina i njena medveđa moć".

Oproštajnim nastupom na Zlatnoj lisici u Mariboru Tina Maze se i definitivno oprostila od skijanja, a važi za najuspešniju slovenačku sportistkinju svih vremena.

Šesta je skijašica u istoriji sa pobedama u svih 5 disciplina, osvojila je 15 medalja na velikim takmičenjima, među kojima su i olimpijske, a šest puta je u domovini bila proglašena sportistkinjom godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track