UMETNOST SAMOODBRANE: Džiju-džicu osvaja Srbiju

Top borba

UMETNOST SAMOODBRANE: Džiju-džicu osvaja Srbiju

Ostali sportovi -

Deca su najvredniji deo ovog sporta i zato smo pokrenuli akciju „džiju-džicu za svakoga“, kaže jedan od začetnika ovog sporta u Srbiji Danijel Brajčić

Partnerska borba, mešavina izvornog džuda, rvanja i realne samoodbrane pod nazivom brazilski džiju-džicu već punih 17 godina aktivno se trenira i u Srbiji, a među vežbačima je sve više dece.

- Brazilski džiju-džicu je proistekao iz džuda, koji nije bio nalik ovom današnjem, već mnogo borbeniji i bliži realnoj borbi. U Srbiji trenutno ima oko pedeset klubova, ali ne postoji liga, niti nacionalni savez, ali ne odustajemo i želimo da promovišemo ovaj vid borbe - kaže jedan od začetnika ovog sporta u Srbiji Danijel Brajčić i nastavlja:

- Deca su najvredniji deo ovog sporta i zato smo pokrenuli akciju „džiju-džicu za svakoga“, u okviru koje posećujemo beogradske škole i pokušavamo da približimo ovaj vid samoodbrane deci, a postoji i program po kojem zajedno treniraju roditelji i deca.K. R.

Košarkaš i glumacVEŽBAJU IGOR RAKOČEVIĆ I STRUGARPrema Brajčićevim rečima, među vežbačima ovog sporta ima i javnih ličnosti, kao i bivših istaknutih sportista.- Veliki broj poznatih ličnosti u svetu trenira ovaj vid borbe, a kod nas s ponosom mogu reći da su to Petar Strugar i Igor Rakočević, koji baš dobro napreduje i ima ljubičasti pojas - kaže Brajčić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track