RUKOMETAŠI ODLUČUJU O SVOJOJ SUDBINI: Rumuni padaju u grotlu Jezera
Foto: Fonet

Kragujevčani, pokažite se

RUKOMETAŠI ODLUČUJU O SVOJOJ SUDBINI: Rumuni padaju u grotlu Jezera

Ostali sportovi -

Trijumf nad ekipom Rumunije od pre nekoliko dana, izgubio bi svaki smisao ukoliko najbolji srpski rukometaši sutra uveče (20. 00 RTS) u Kragujevcu ne bi ostvarili novi trijumf nad ovom selekcijom u 4. kolu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Besplatne ulaznice za dvoranu Jezero su odavno podeljene i očekuje se da Orlovi u fenomenalnom ambijentu ostvare pozitivan rezultat koji bi značio ozbiljan korak ka plasmanu na završni turnir naredne godine u Hrvatskoj.

- Došli smo u situaciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini, ali ne smemo sebi da dozvolimo da nam se dogodi kiks kod kuće, kao protiv selekcije Belorusije, nakon važne pobede u Poljskoj. Tek nakon uspeha u sutrašnjem duelu možemo da pričamo o svemu. Svestan sam da neće biti lako, jer su Rumuni odličan tim, koji s klupe predvodi jedan od najbolih svetskih trenera Ćavi Paskval, ali verujem u ove momke i oni su za mene junaci. Nadamo se da ćemo imati dobru atmosferu. U životu se dešavaju stvari po zasluzi. Daćemo sve od sebe da pokažemo koliko volimo našu zemlju na terenu. Videćemo da li će ljudi prepoznati našu iskrenu želju da rezultatima vratimo rukomet tamo gde pripada, na vrh srpskog sporta. Treba nam podrška i nije nam lako u ovom trenutku. Ovo je jedan novi početak, a znam da u ovom sastavu nema igrača koji ne žele, ne daju maksimum i ne vole svoju zemlju - kaže selektor Jovica Cvetković.

Strelac pobedonosnog gola u prvom meču sa Rumunima, Petar Nenadić, kratak je kada se povede priča o igranju za reprezentaciju.

- U klubovima igramo za novac i ugovore, a ovde smo zato što to želimo. Zato dajemo sve od sebe na svakom meču u državnom dresu. Znamo da rezultat stvara dobru atmosferu, a nadam se da ćemo je zaslužiti u Kragujevcu.

Jedan od najboljih igrača u defanzivi u Evropi, Ilija Abutović, neće moći da pomogne u drugom meču sa Rumunima u Kragujevcu u nedelju od 20 časova. Član skopskog Vardara zadobio je jak udarac u glavu od strane rumunskog reprezentativca Fenićija sredinom drugog poluvremena na meču u Baja Mareu u četvrtak. Momak iz Crvenke morao je da napusti teren, a po sletanju u Beograd, upućen je na pregled u Klinički centar, gde je ustanovljen potres mozga. Medicinski tim reprezentacije odlučio je da Iliju poštedi napora zbog povrede koja zahteva mirovanje, tako da će "orlovi" bez njega morati na novi megdan Rumunima.

Inače, nakon tri odigrana kola, Srbija ima četiri boda, baš kao i selekcije Belorusije i Rumunije, dok reprezentacija Poljske zauzima poslednje mesto u grupi 2, bez osvojenog boda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track