IGRE BEZ GRANICA: Školarci na nogama

Kreće nova sezona

IGRE BEZ GRANICA: Školarci na nogama

Ostali sportovi -

Danas u Beogradu počinju prva takmičenja u okviru Sportskih igara mladih, koje će ove godine spojiti region

Nadmetanjem u igri između dve vatre danas startuje nova sezona Sportskih igara mladih (SIM), koje iz godine u godinu postaju sve masovnije i popularnije u Srbiji.Samo prošle godine više od 30 gradova naše zemlje ugostilo je mlade školarce koji su se nadmetali u omiljenim sportovima, a predsednik SIM Srbije Ivana Jovanović veruje da će broj učesnika i gradova ove sezone biti još veći.- Deca zaslužuju ovakve događaje, jer osim što im donosi radost i druženje, izgrađuje im i timski duh. Takmičenja su potpuno besplatna, pa stoga ne čudi što imamo sve veći broj prijava širom Srbije. Zahvalni smo Vladi Srbije sa premijerom Vučićem na celu, kao i Ministarstvu omladine i sporta, ali i svim prijateljima i sponzorima, jer bez podrške koju dobijamo sigurno ne bismo uspeli da ovoliki broj dece usmerimo ka sportu - kaže Ivana Jovanović.

Sportske igre mladih polako ali sigurno postaju brend.- SIM pomera granice jer u manifestaciju nije uključena samo Srbija već čitav region. I to je ono što je važno, da se deca širom Balkana takmiče, druže i stvaraju nova prijateljstva. Ovde rezultat nije u prvom planu, svi učesnici su pobednici, a dokaz tome su njihovi osmesi i vidljiva pozitivna energija.Prijava školaraca za novu sezonu još traju putem mreže koordinatora u gradovima širom Srbije.- Sportske igre mladih do sada su okupile preko milion mališana, koji su se nadmetali u deset sportova. Ove Igre nisu takmičenje za profesionalne sportiste, ovde je takmičenje dostupno svakom detetu - jasna je Ivana Jovanović.

Za primerNEMANJA MATIĆ AMBASADOR IGARASrpski fudbaler iz redova Čelsija Nemanja Matić ambasador je Sportskih igara mladih. Idol mališana u novom promotivnom spotu pozvao je školarce da se prijave za takmičenja u 2017. godini.

Goran Anđelković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track