DRAGAN DONEVIĆ: Čast mi je što sam rame uz rame sa najvećim trenerskim legendama
Foto: Kurir Sport

Laureat Majske nagrade

DRAGAN DONEVIĆ: Čast mi je što sam rame uz rame sa najvećim trenerskim legendama

Ostali sportovi -

Dragan Donević, trener reprezentacije Srbije u streljaštvu, dobitnik je prestižne "Majske nagrade", koja mu je uručena u Domu Narodne skupštine.

Najviše društveno sportsko priznanje koje tradicionalno dodeljuje Sportski savez Srbije, Donević je dobio u kategoriji sportski stručnjak – trener.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobitnik 'Majske nagrade', koja se dobija jednom u životu. Veoma sam srećan i ponosan što se već sada, sa svojih 36 godina, svrstavam rame uz rame sa najvećim trenerskim legendama srpskog sporta poput Aleksandra Đorđevića, Zorana Gajića, Radomira Antića, Duška Vujoševića, Dragana Jovića, Veselina Vukovića i drugih. Ovo priznanje je potvrda kvaliteta mog dugogodišnjeg rada i rezultata koje sam u kontinuitetu postizao, a samim tim i veliki podstrek da budem još bolji.", izjavio je Donević nakon dodele priznanja, zahvalivši se Sportskom savezu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta na velikoj podršci srpskom sportu.

"Veliko hvala na saradnji i trpeljivosti tokom svih ovih godina svim strelcima i kolegama iz Streljačkog kluba Partizan, a posebno strelkinji Andrei Arsović, bez kojih ne bi ni bilo ovog priznanja. Ova nagrada je takođe jedno veliko priznanje i za ceo streljački sport u našoj zemlji", dodao je Donević. "Majska nagrada" se od 1961. godine dodeljuje pojedincima i organizacijama za izuzetne sportske rezultate.

Dragan Donević rođen je 22.04.1981. godine u Bitolju i ima zvanje zaslužnog trenera Srbije.

Svoje prve streljačke korake napravio je u Paraćinu 1994. godine u streljačkom klubu SFS Borac iz Paraćina, a 1998. godine prelazi u beogradski Partizan gde kasnije počinje i da radi kao trener streljaštva.

Izabran je tri puta za najuspešnijeg trenera Streljačkog saveza Srbije, a dvostruki je nosilac priznanja najuspešniji trener koje dodeljuje Streljački savez Beograda.

Jugoslovensko Sportsko Društvo Partizan izabralo ga je za najuspešnijeg trenera tri puta – 2014., 2015. i 2016. godine.

Trener reprezentacije Srbije je od 2011. godine i pod njegovim vođstvom je osvojena zlatna medalja na Evropskom prvenstvu u Moskvi 2014. godine u ekipnoj konkurenciji vazdušnim oružjem, kada je postignut i evropski rekord i bronzana medalja na Svetskom Prvenstvu u Granadi 2014. godine u ekipnoj konkurenciji vazdušnim oružjem.Tokom dosadašnjeg rada Dragana Donevića u Streljačkom klubu "Partizan" strelci kluba osvojili su više od 100 medalja na državnim prvenstvima u raznim disciplinama i kategorijama.

Donević Dragan je lični i reprezentativni trener Andree Arsović od 2007. godine i kao takav najzaslužniji je za sve njene rezultate koji su potom usledili - 4 pojedinačne Evropske Medalje i to 2010. zlato, 2012. bronzu, 2014. srebro i 2016. zlato, uz dva zlata u miks konkurenciji 2016. i 2017. godine. Osvojila je i 2 srebrna kristalna globusa na finalu Svetskog kupa 2013. i 2014. godine, bronzani kristalni globus 2015. godine, kao i zlatni kristalni globus 2016. godine. Takođe 2013. godine je oborila i svetski rekord u dve discipline, vazdušnom i malokalibarskom puškom. Osvojila je i 7 medalja na Svetskim Kupovima (4 zlatne,1 srebrna i 2 bronzane). 2015. godine osvaja zlatnu medalju na prvim Evropskim Igrama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track