SRPSKI SOLNOK ŠAMPION EVROPE: Prlainović, Gocić i Aleksić srećni zbog nove titule prvaka
Foto: Privatna Arhiva

Dominacija

SRPSKI SOLNOK ŠAMPION EVROPE: Prlainović, Gocić i Aleksić srećni zbog nove titule prvaka

Ostali sportovi -

Vaterpolista Solnoka, najkorisniji igrač završnog turnira Lige šampiona Andrija Prlainović rekao je danas da je presrećan zbog osvajanja nove titule prvaka Evrope, da uživa u vaterpolu i da će tako nastaviti "sve dokle mu telo izdrži".

Solnok je sinoć osvojio prvu titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu "fajnal siksa" u Budimpešti pobedio branioca titule dubrovački Jug sa 10:5. Solnok je bez poraza završio takmičenje u Ligi šampiona, sa samo jednim remijem u grupnoj fazi protiv Olimpijakosa 5:5.

Pralinović je u finalu postigao tri gola, toliko je postigao i Milan Aleksić, dok je jedan gol postigao Živko Gocić.

Prlainović je proglašen za najboljeg igrača "fajnal siksa", a postao je prvi vaterpolista u istoriji koji je sa četiri različita tima (Partizan, Crvena zvezda, Pro Reko i Solnok), osvajao titulu šampiona Evrope.

"Velika čast, fantastičan podatak. Lepo je kada te nešto izdvaja od drugih, pogotovo kad je to u ovako pozitivnom kontekstu. Jedan od razloga mog prelaska iz Pro Reka u Slonok je upravo bila moja procena da ću sa Solnokom doći u priliku da se borim za titulu prvaka Evrope", rekao je Prlainović, preneo je Vaterpolo savez Srbije.

On je propustio početak sezone zbog mononukleoze, a rekao je da mu je ta pauza malo prijala.

"Bolest svakako nikad nije dobrodošla, medjutim u tih 40 dana pauze bio sam u Beogradu sa porodicom, malo sam se izolovao od vaterolola što mi je u neku ruku prijalo. Vratio sam se sa još više želje da budem opet onaj pravi i sa velikim motivom. Cele sezone smo igrali jako dobro i potpuno zasluženo smo došli do titule prvaka Evrope. U Ligi šampiona nije bilo padova, doduše u prvenstvu Madjarske smo imali par poraza koji su nam možda i značili, jer kad stalno pobedjuješ malo se i zavaraš", naveo je Prlainović.

Prlainović je u poslednjih sedam godina pet puta osvojio evropsku klupsku titulu i ne namerava da se tu zaustavi.

"U najboljim sam igračkim godinama i bilo bi šteta to ne iskoristiti i takmičenja koja dolaze ne pretvoriti u uspehe. Ovo je najsladji period igračke karijere, o tome su mi pričali stariji igrači. Kada si straiji i zreliji mnogo ; bolje rezonuješ neke stvari, dolazi i potrebna mirnoća i staloženost. Zaista uživam u vaterpolu kao nikad pre, imam motiva na pretek. Nastaviću da uživam pa dokle telo izdrži", rekao je on.

Srpski vaterpolista Milan Aleksić rekao je da mu titula sa Solnokom znači kao i prva koju je pre pet godina osvojio sa Partizanom.

"Jako sam srećan, uživam u klubu i Solnok je svakako zaslužio ovaj pehar. Ne samo zbog ulaganja već i zbog odnosa koji ljudi u klubu prema igračima i stručnom, a i zašto ne reći da smo najbolje igrali cele sezone. Dovedeni smo da odigramo najbolje kada je najvažnije. Andrija je bio fantastičan, zasluženo je dobio MVP nagradu, ali cele sezone smo fantastično funkcionisali kao ekipa", naveo je on.

Gocić je pre početka završnog turnira rekao da će "Prlainović u koferu sa sobom nosi pehar Lige šampiona", aludirajući na njegove uspehe poslednjih godina: "Nisam se šalio, stvarno je tako. Očigledno da je Prlainović taj 'iks faktor' koji je potreban timu koji hoće da se domogne cilja, a to je za nas bio trijumf u Ligi šampiona. Prle je jedan genjilac u vodi, dominara, ne posustaje i kad igra loše. Nema šta više da se doda, pravi šampion koji se retko radja", rekao je Gocić.

Gocić je sinoć osvojio prvu titulu u Ligi šampiona, čime je komletirao bogatu kolekciju trofeja.

"U jednom intervjuu sam rekao da mi je jako žao što 2011. sa Partizanom nisam osvojio Ligu šampiona, ali izgleda da nikad nije kasno. Mnogo mi je drago što sam uspeo da se domognem i ovog trofeja, pred kraj karijere, ali trofej je trofej. Želeo bih da naglasim da mi je jako drago što sam to uspeo da uradim sa Solnokom. Ovaj klub je pravi primer za sve sportske radnike i putokaz kako treba da se radi, da se gradi tim i klub i kako se dolazi do rezultata", rekao je bivši reprezentativac Srbije.

"Došao sam pre šest godina i u šampionatu Madjarske smo bili peti. Potom je došao, Mića Aleksić, pa Stefan Mitrović i ove sezone Prlainović. Rasli smo organizaciono i u svakom drugom smislu, sagradjen je i novi bazen i posle šest godina došli smo do titule prvaka Evrope i nadam se da se na ovoj nećemo zaustaviti", dodao je Gocić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track