SPORTSKE IGRE MLADIH: Plamen upaljen u Kraljevu
Foto: foto: Kurir sport

SVEČANI DEFILE

SPORTSKE IGRE MLADIH: Plamen upaljen u Kraljevu

Ostali sportovi -

Sportske igre mladih (SIM) otvorene su u Kraljevu i nastavile karavan druženja i takmičenja kroz Srbiju.

Deca i roditelji ispunili su gradski trg, a oduševljenje je nastalo kada je mladi Uroš Đurović, kapiten ekipe između dve vatre, sa članovima ekipe OŠ ,,Dimitrije Tucović", utrčao na trg sa bakljom i upalio olimpijski plamen.

Njegova ekipa pobednik je prošlogodišnjeg finalnog takmičenja u Splitu, gde su bili bolji od vršnjaka iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su Ivana Jovanović, predsednik Sportskih igara mladih Srbije, Ivan Bunardžić, pomoćnik gradonačelnika Kraljeva i koordinatori po sportovima.

"Jako nam je drago što smo jedan u nizu od 30 gradova u kojima se organizuje ovo lepo takmičenje. Moram reći da sam pozitivno iznenađen porastom broja dece koja su se prijavila. Grad Kraljevo maksimalno podržava ovakve manifestacije, koje su usmerene ka razvoju dece, druženju i besplatnom sportu", istakao je Bunardžić, pomoćnik gradonačenika Kraljeva, zadužen za sport i međunarodne odnose.

Predsednik SIM za Srbiju Ivana Jovanović rekla je da predivno videti veliki broj mladih ljudi na jednom mestu.

"Paljenje plamena je nešto što daje posebnu snagu ovim igrama. Ove godine u Kraljevu imamo povećan broj učesnika i to nas raduje. Ovde smo pre svega zbog mališana, deca su naša budućnost i prioritet. Ukoliko imamo barem jedno dete više od prošle godine, u svakom gradu, za nas je to već pobeda", poručila je Jovanović.

Državno finale održaće se krajem jula u Beogradu, a pobednici će izboriti plasman na regionalno finale krajem avgusta u Splitu.

kurir.rs / kurir sport

foto: Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track