POBEDA SRBIJE: Rekordan broj građana obeležio Dan izazova
Foto: Foto: Sport za sve

Asocijacija Sport za sve Srbije

POBEDA SRBIJE: Rekordan broj građana obeležio Dan izazova

Ostali sportovi -

Asocijacija Sport za sve Srbije je po 23. put bila organizaotr Dana Izazova.

1 / 4 Foto: Foto: Sport za sve

"Uz podršku Ministartsva omladine i sporta Srbije i Sportskog saveza Srbije, Dan Izazova je uspešno realizovan u 102 opštine i grada naše zemlje. Odziv i aktivnost građana bili su iznad očekivanja, pa možemo konstatovati da je pobedila masovnost u sportu koja je neophodna za zdravlje nacije", izjavio je predsednik Asocijacije sporta za sve Srbije Velizar Đerić.

Opštine i gradovi Irig, Užice, Palilula, Niš i Beograd, su i ove godine bili najuspešniji u svojim kategorijama u Srbiji i oni će predstavljati našu zemlju u međunarodnoj konkurenciji 2018. godine.

"Ceo projekat na planetarnom nivou kooridnira Međunarodna Asocijacija Sporta za sve TAFISA i u njega se uključi više od 60 država sveta sa preko 70 miliona građana, čijem broju je i Srbija dala svoj značajan doprinos", konstatovao je Velizar Đerić.

Veliki broj gradova i opština organizovao je, pored redovnih aktivnosti, specijalne promocije, kako sportova, tako i drugih dešavanja iz kulture, privrede i ekologije.

"Programi Dana Izazova, kao događaja u funkciji promocije zdravog načina života, rezultirali su da broj registrovanih učesnika bude veći od 680.000 građana Srbije svih kategorija među kojima su posebnu zainteresovanost iskazali mladi, a pre svega učenici osnovnih i srednjih škola", izjavio je Jezdimir Marsenić, generalni sekretar Asocijacije Sporta za sve Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track