ŠAMPIONI SVAKI DAN: Održan Zov šampiona u Beogradu
Foto: Promo

HUMANITARNA AKCIJA

ŠAMPIONI SVAKI DAN: Održan Zov šampiona u Beogradu

Ostali sportovi -

Paraolimpijski komitet Srbije dodeljuje sredstva za najbolje ideje u oblasti pristupačnosti u sportu.

Nakon Smedereva, Zrenjanina, Novog Sada, Kragujevca i Niša, Paraolimpijski komitet Srbije održao je i inspiracijski događaj u Beogradu koji ima za cilj da promoviše platformu „Šampioni svaki dan“.

Specijalan gost na događaju bio je Petar Milenković, paraolimpijac koji je svojim primerom motivisao prisutne da se uključe u projekat i daju svoje inicijative.

„Platforma je osmišljena da motiviše osobe sa invaliditetom i omogući bolje uslovi za bavljenje sportom i veću dostupnost sportskim objektima. Važan deo platforme čini sajt koji predstavlja svojevrsnu bazu znanja i sadrži sve važne informacije i pravilnike o sportu za osobe sa invaliditetom kao i mapu pristupačnosti sportskih terena i objekata u celoj Srbiji“, rekao je Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije.

„Powerliftingom sam se bavio i pre invaliditeta. Prvi sam sportista paraolimpijac koji se bavi powerlliftingom kod nas. Do uspeha vodi jaka volja i motivisanost. Siguran sam da već danas ovakvim projektima možemo da stvorimo nove šampione“, rekao je Petar Milenković.

Naredni korak u okviru projekta je javni konkurs na koji mogu da prijave sportska udruženja, udruženja građana i sve institucije ili organizacije koje se aktivno bave sportom ili žele da doprinesu povećanju pristupačnosti u sportu.

Inspiracijski događaj poput ovog, realizovaće se još i u Novom Pazaru 28. juna.

kurir.rs / kurir sport

foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track